Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Alerta davant un brot d'hepatitis A a BCN

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Alerta davant un brot d'hepatitis A a BCN

    Alerta davant un brot d'hepatitis A a BCN


    1. • Salut Pública sospita que hi ha casos no detectats
    ÀNGELS GALLARDO
    BARCELONA
    L'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) va declarar ahir

    l'existència d'un brot contagiós del virus de l'hepatitis A després de confirmar la infecció en 29 persones de 24 a 45 anys que viuen en diferents districtes de la ciutat. Els contagis han tingut lloc entre el desembre i el gener, i han afectat 25 homes --un 50% homosexuals-- i quatre dones. L'ASPB va dirigir una alerta als metges dels centres d'assistència primària i de les àrees d'urgència dels hospitals, perquè emprenguin una recerca activa de la malaltia i facin l'anàlisi que detecta el virus a les persones que pateixin símptomes atribuïbles a l'hepatitis.
    Aquest organisme rep la notificació dels casos d'hepatitis A, B o C que són detectats als centres sanitaris de la ciutat, ja que es tracta d'infeccions transmissibles que els metges estan obligats a comunicar amb la finalitat que se n'investigui l'origen i se'n limiti l'expansió. L'acumulació d'una trentena de casos en tot just dos mesos permet deduir als tècnics de l'ASPB que hi ha més casos encara no captats. "Sospitem que hi ha hagut més contagis d'hepatitis A dels que els metges ens han comunicat", va afirmar ahir la doctora Patricia García de Olalla, epidemiòloga de l'ASPB. A la ciutat de Barcelona no s'hi registrava un brot similar des de l'any 2002.
    El virus de l'hepatitis A té un període d'incubació d'entre 15 dies i tres mesos, encara que gairebé sempre es manifesta al mes del contagi. Causa una inflamació del fetge que, a l'inici, provoca una intensa fatiga inexplicable. Qui n'està afectat no es troba bé però desconeix per què, expliquen.
    Dues setmanes després, apareix la icterícia: la pell de tot el cos s'esgrogueeix, inclosa la membrana escleròtica (blanca) dels ulls. Els excrements es fan blancs i l'orina adquireix el color de la beguda de cola.

    REPÒS
    En aquesta fase, que dura un mínim de 15 dies, la teràpia més adequada és el repòs absolut. No hi ha fàrmacs eficaços contra aquest virus hepàtic. "L'hepatitis A és una inflamació del fetge i causa els mateixos malestars que les hepatitis B i C, però és la més benigna de totes --assegura García de Olalla--. Excepte casos fulminants i mortals, és l'única forma d'hepatitis que no es fa crònica". La majoria d'afectats es curen, afegeix. En canvi, un 40% dels infectats per hepatitis B i un 70% dels que emmalalteixen amb el virus C pateixen una inflamació hepàtica permanent. Aquesta última pot conduir a cirrosi o càncer.
    La transmissió de l'hepatitis A sempre té relació amb els excrements. "De manera recurrent, afecta petits grups de nadons, que la transmeten a les seves mares quan els netegen", explica l'epidemiòloga. O passa d'un nen a un altre --a tres o quatre--, si són a la guarderia.
    "La pràctica del sexe oro-anal té relació directa amb l'hepatitis A --sosté l'especialista--. Podria estar en l'origen d'aquest brot".
    Editado por última vez por José Benito; https://www.amicsgais.org/forums/member/3-josé-benito en 31 de January, , 01:09:55.
Trabajando...
X