Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Les retallades en sanitat centren el 19è Memorial Internacional de la Sida

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Les retallades en sanitat centren el 19è Memorial Internacional de la Sida

  Aquest dissabte es commemora el 19è Memorial Internacional de la Sida i coincideix amb un moment de creixent preocupació entre les ONG a causa de les retallades sanitàries. Temen que les reformes puguin fer augmentar les infeccions i que els ajustos posin en perill els programes de prevenció del VIH.

  Alerten que si el govern central retira l’assistència sanitària gratuïta al les persones immigrants sense papers, hi ha moltes persones que no tindran accés als tractaments amb retrovirals. A més, demanen més programes de prevenció, davant l’augment detectat d’infeccions entre persones homosexuals. També temen que els ajustos amenacin la continuïtat de les ONG que treballen en contra la sida.

  El Memorial Internacional de la Sida commemora la lluita contra una epidèmia que en tres dècades ha provocat la mort de 25 milions de persones a tot el món. En aquest temps, a Catalunya han mort més de 10.000 persones. Tot i que els casos de sida disminueixen a causa de l’eficàcia dels ARV, les infeccions segueixen augmentant, sobretot entre els homes que tenen sexe amb homes. Cada any es diagnostiquen a tot l’Estat 3.000 noves infeccions, unes 700 a Catalunya.

  En aquesta dinovena edició, l’acte ha comptat amb les actuacions, entre d’altres, de Marina Rossell, Txell Sust i Mone i amb la presència de destacades personalitats de l’àmbit social, polític i cultural. El Conseller de Benestar i Família de la Generalitat, Josep Lluís Cleries, ha presidit la inauguració del Memorial.

  El 19è Memorial Internacional de la Sida està marcat per la preocupació entre les ONG de lluita contra la sida de tot l’Estat que veuen amenaçats els seus programes i, fins i tot, la seva continuïtat per les retallades de les administracions públiques. Aquesta preocupació s’ha augmentat arran de la desaparició dels pressupostos generals de l’Estat de les partides destinades al Pla Nacional de la Sida per a la prevenció de la malaltia i, especialment, de les que fins ara es transferien a les CCAA amb la mateixa finalitat.

  A aquesta situació s’hi hi afegit, recentment, la possibilitat que s’acabi retirant la targeta sanitària als immigrants en situació irregular. La mesura seria especialment dramàtica pels qui estan infectats pel VIH i depenen d’un tractament amb antiretrovirals (ARV) que se’ls podria retirar a partir d’aquest mateix estiu. Ferran Pujol, director del Projecte dels NOMS-Hispanosida, organització promotora del Memorial, recorda que els ARV són, a més, una eina eficaç per prevenir noves infeccions: “Quan una persona pren ARV contra el VIH, la infecció deixa de ser transmissible. Ara, doncs, és més important que mai garantir l’accés de les persones afectades als tractaments, no només per qüestions humanitàries, sinó també de salut pública”.

  Per la seva banda, l’Ajuntament ha refermat el seu compromís vers les entitats i els organismes que lluiten contra la Sida i ha afirmat que reforçarà els programes de prevenció i conscienciació.

  Font:Les ONG que lluiten contra la SIDA temen que les retallades puguin fer augmentar les infeccions
Trabajando...
X