Benvolguts col·legues, he d'excusar-me de l’absència d’ahir dia 16 de desembre. Just a l’hora de l’acte del lliurament dels Premis del XII Concurs de Fotografia del GAG vaig haver d'acompanyar el meu pare a l'hospital a causa d'un accident domèstic.
He d’agrair a tots els membres del jurat: Maria Giralt, José Antonio Tenorio i Carme Pollina, la seva col·laboració per fer possible que el veredicte dels tres premis fos adjudicat amb un consens democràtic. Ha sigut un plaer treballar amb aquest equip de persones. També faig extensible aquest agraïment, al militant del GAG, en Marcos de Araujo Silva, per facilitar-nos molt la feina, per la seva eficient classificació de les 202 fotos participants, a les quals va numerar i hi va posar el títol, i va arxivar en un enllaç d'internet per tal que no s'identifiqués l’autoria de les imatges. Això va fer que el jurat pugués seleccionar justament les 40 fotos finalistes, i d’aquestes extreure’n les tres guanyadores.
Vull felicitar molt sincerament a tothom que ha participat en aquest concurs, per la seva aportació, per fer possible que aquesta magnifica exposició, variada en el tema d’imatges, hi hagi un sol fil conductor, que és el de la reivindicació de la visibilitat del col·lectiu LGTB, aquesta mostra dona fortalesa per fomentar la inclusió a la societat de la realitat LGTB: coherent, justa i lliure. Amb aquestes premises pretén la comprensió i també l’educació per evitar conductes de transfòbia, lesbofòbia i homofòbia. Ens cal doncs reconèixer el mèrit del seu coordinador, en José Benito, per l’existència d’aquest concurs anual, en la seva 12a celebració, i encoratjar als participants d’enguany que també hi col·laborin en les futures edicions.

Salvador Badiella
President del Jurat del XII Concurs de Fotografia GAG.
Dissabte, 17 desembre 2016