Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Gais i lesbianes aniran demà al consolat de Mèxic per exigir la fi d' assasinats

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Gais i lesbianes aniran demà al consolat de Mèxic per exigir la fi d' assasinats

  (en castellano al final)

  SOCIETAT/Homofòbia a Mèxic

  Barcelona, 13 de juliol del 2006

  OCTAVIO ACUÑA, UN CRIM D’ODI PER HOMOFÒBIA
  "Gais i lesbianes aniran demà al consolat de Mèxic per exigir la fi d'assassinats per homofòbia i transfòbia a aquell país"

  Amigues i Amics de Redacció:

  Des de fa setmanes ens estem fent ressò d'un cas d'assassinat a Mèxic que ocorregué fa poc més d’un any. Ho fem a través d’un documental editat per l’agència de notícies NotieSe, especialitzada en temes de salut, sexualitat i sida. L'activista gai Octavio Acuña regentava una condoneria i abans del seu assassinat va ser víctima de greus discriminacions per part de la policia, cosa que va denunciar enèrgicament, a pesar de la indiferència de les autoritats. Convé recordar que a Mèxic, entre 1995 i 2004, s’han censat, pel cap baix, 332 assassinats per homofòbia i transfòbia, la majoria comesos amb arma blanca i amb extrema crueltat.

  Les autoritats recentment han fabricat culpables amb la detenció de dos sospitosos. La policia ha investigat exhaustivament l'entorn proper a Octavio, inclosa la seva parella, arribant-li a preguntar “qui feia d’home i qui feia de dona en la relació”. Però, en canvi, no s’ha obert cap línia d'investigació basada en l'homofòbia, que és, de lluny, la causa més probable. La investigació i les detencions han tingut encara més irregularitats: inexplicable mòbil del crim, presumptes tortures a un dels detinguts, dir que no hi va haver signes de violència quan Octavio va rebre vàries punyalades que li provocaren la mort, etc. Les organitzacions civils mexicanes denuncien que no poden coadjuvar en les investigacions i que la família d’Octavio no té accés a l’expedient policial.

  Per tots aquests motius diversos representants d’ONGs, moviments socials i grups polítics ens personarem al consolat de Mèxic a Barcelona (pg. Bonanova, 55) divendres dia 14 a les 12:00 hores per tal de fer lliurament de la carta adjunta. Demanem que s’esclareixin els fets al voltant d’aquest cas, sensibilitzant alhora sobre la xacra de l’homofòbia arreu del món i demanant l’actuació governamental. Mostrem també especialment la nostra solidaritat amb els més de 70 països del món on l’homosexualitat és il·legal. I ho fem recordant que properament serà el primer aniversari de l’aplicació de la pena de mort a dos adolescents iranians per haver mantingut relacions homosexuals.

  COMISSIÓ DE MITJANS DE COMUNICACIÓ DE LA FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS COORDINADORA GAI-LESBIANA DE CATALUNYA

  --------------------------------------------------------------

  SOCIEDAD/Homofóbia en México

  Barcelona, 13 de julio del 2006

  OCTAVIO ACUÑA, UN CRIMEN DE ODIO POR HOMOFÓBIA
  "Gays y lesbianas irán mañana al consulado de México para exigir el fin de asesinatos por homofóbia y transfóbia en aquel país"

  Amigas y Amigos de Redacción:

  Desde hace semanas nos estamos haciendo eco de un caso de asesinato en México que ocurrió hace poco más de un año. Lo hacemos a través de un documental editado por la agencia de noticias NotieSe, especializada en temas de salud, sexualidad y sida. El activista gay Octavio Acuña regentaba una condonería y antes de su asesinato fue víctima de graves discriminaciones por parte de la policía, cosa que denunció enérgicamente, a pesar de la indiferencia de las autoridades. Conviene recordar que en México, entre 1995 y 2004, se han censado, por lo bajo, 332 asesinatos por homofóbia y transfóbia, la mayoría cometidos con arma blanca y con extrema crueldad.

  Las autoridades recientemente han fabricado culpables con la detención de dos sospechosos. La policía ha investigado exhaustivamente el entorno próximo a Octavio, incluida su pareja, llegándole a preguntar “quién hacía de hombre y quien hacía de mujer en la relación”. Pero, en cambio, no se ha abierto ninguna línea de investigación basada en la homofóbia, que es, de lejos, la causa más probable. La investigación y las detenciones han tenido todavía más irregularidades: inexplicable móvil del crimen, presuntas torturas a uno de los detenidos, decir que no hubo signos de violencia cuando Octavio recibió varias puñaladas que le provocaron la muerte, etc. Las organizaciones civiles mexicanas denuncian que no pueden coadyuvar en las investigaciones y que la familia de Octavio no tiene acceso al expediente policial.

  Por todos estos motivos diversos representantes de ONGs, movimientos sociales y grupos políticos nos personaremos en el consulado de México en Barcelona (pg. Bonanova, 55) viernes día 14 a las 12:00 horas para hacer entrega de la carta adjunta. Pedimos que se esclarezcan los hechos alrededor de este caso, sensibilizando a la vez sobre la lacra de la homofóbia en cualquier parte del mundo y pidiendo la actuación gubernamental. Mostramos también especialmente nuestra solidaridad con los más de 70 países del mundo donde la homosexualidad es ilegal. Y lo hacemos recordando que próximamente será el primer aniversario de la aplicación de la pena de muerte a dos adolescentes iraníes por haber mantenido relaciones homosexuales.

  COMISIÓN DE MEDIOS DE COMUNICACIÓN DE LA FEDERACIÓN DE ASOCIACIONES COORDINADORA GAI-LESBIANA DE CATALUNYA

  ************************************************** *************

Trabajando...
X