Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Homofobia en la NBA. Nota de Prensa Panteres Grogues

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Homofobia en la NBA. Nota de Prensa Panteres Grogues

    Homofobia en la NBA. Nota de Prensa Panteres Grogues

    (Castellano abajo)

    A causa de les declaracions aquesta setmana de l’ex jugador de Básquet de la NBA John Amaechi durant la presentació del seu llibre autobiogràfic “Man in the Middle”, on parlava obertament de la seva homosexualitat i la contundent resposta del també ex jugador de Básquet de la NBA Tim Hardaway, dient que odiava els homosexuals s’ha obert un debat sobre la presència d’esportistes gais en equips professionals de bàsquet de la NBA.

    El Club Esportiu Panteres Grogues, entitat que aplega més de 400 esportistes amateurs gais, lesbianes i heterosexuals, volem destacar de forma molt positiva el posicionament favorable al respecte a la diversitat manifestat per David Stern, comissionat de la NBA i persona de gran influència en el món del bàsquet nord-americà i també mundial, que va declarar que Tim Hardaway no podia continuar representant la NBA per la gran discrepància entre les seves opinions personals incitant a la violència homòfoba i les de la NBA com a institució.

    A Panteres Grogues volem agraïr i felicitar Amaechi per haver possibilitat que es posi sobre la taula l’existència de gais i lesbianes en el món de l’esport, donada la manca de referents amb la que ens trobem. Lamentem, però que una vegada més, aquest anunci s’ha produït un cop l’esportista ha abandonat la seva carrera professional i per tant, una part de la seva popularitat, tan necessària com a element de referència de tota la societat i específicament per la gent jove.

    Entre els objectius de Panteres Grogues hi ha el de treballar contra la homofòbia en el món de l’esport . La visibilitat és l’eina més important que tenim per aconseguir-ho, i pensem que juntament amb la nostra feina, entre els que hi ha la celebració a la ciutat de Barcelona dels Eurogames el juliol del 2008, que aplegaran més de 5.000 esportistes, gais, lesbianes, transsexuals, però també heterosexuals amb ganes d’acabar amb l’homofòbia, actituds valentes i contundents com les d’Amaechi i Stern, es fan avenços importants per erradicar l’homofòbia dels terrenys de joc.

    Esperem que ben aviat poguem veure esportistes de casa nostra, així com directius/ves, federacions i institucions públiques que participin activament en aquesta tasca. El nostre suport el tenen assegurat.

    Joan Miró
    President del Club Esportiu Panteres Grogues i Eurogames 2008 BCN
    Barcelona

    A raíz de las declaraciones la semana pasada del ex-jugador de baloncesto de la NBA John Amaechi durante la presentación de su libro autobiográfico " Man in the Middle", en el que hablaba abiertamente de su homosexualidad y la contudente respuesta del también ex-jugador de baloncesto de la NBA Tim Hardaway diciendo que odiaba a los homosexuales se ha abierto un debate sobre la presencia de deportistas gays en equipos profesionales de baloncesto de la NBA.


    El Club Deportivo Panteres Grogues, entidad que reúne a más de 400 deportistas amateurs gays, lesbianas y heterosexuales, queremos destacar de forma muy positiva el posicionamiento favorable al respeto a la diversidad manifestado por David Stern, comisionado de la NBA y persona de gran influencia en el mundo del baloncesto norteamericano y también mundial, que declaró que Tim Hardaway no podía continuar representando a la NBA por la gran discrepancia entre sus opiniones personales incitadoras a la violencia homófoba y las de la NBA como institución.

    Desde Panteres Grogues queremos agradecer y felicitar a Amaechi por haber dado pie a que se ponga sobre la mesa la existencia de gays y lesbianas en el mundo del deporte, habida cuenta la carencia de referentes con la que nos encontramos. Lamentamos no obstante, que una vez más este anuncio se haya producido una vez el deportista ha abandonado su carrera profesional y por lo tanto, una parte de su popularidad, tan necesaria como elemento de referencia de toda la sociedad y específicamente para la gente joven.

    Entre los objetivos de Panteres Grogues está el de trabajar contra la homofobia en el mundo del deporte. La visibilidad es la herramienta más importante que tenemos para conseguirlo, y pensamos que junto con nuestro trabajo, entre los que se cuenta la celebración en la ciudad de Barcelona de los Eurogames en el mes de julio del 2008, que reunirán a más de 5.000 deportistas, gays, lesbianas, transexuales, pero también heterosexuales que se unen a nuestra voluntad de terminar con la homofobia, actitudes valientes y contundentes como las de Amaechi y Stern, significan avances importantes para erradicar la homofobia en los terrenos de juego.

    Esperamos que pronto podamos ver deportistas de nuestro país, así como directiv@s, federaciones e instituciones polítiques participando activamente en esta tarea. Nuestro apoyo lo tienen asegurado.

    Joan Miró
    Presidente del Club Esportiu Panteres Grogues y Eurogames 2008 BCN
    Barcelona
Trabajando...
X