Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Nota De Premsa, La Coordinadora Creix

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Nota De Premsa, La Coordinadora Creix

  DUES NOVES ASSOCIACIONS ENTREN A FORMAR PART DE LA COORDINADORA GAI-LESBIANA DE CATALUNYA


  Antonio Guirado reelegit per unanimitat Secretari General

  Antonio Guirado Herrera, President de l’associació Gais Positius, ha estat reelegit per unanimitat Secretari General de la Federació d’associacions Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya en l’Assemblea General que va tenir lloc ahir dimarts 17 d’abril. Antonio Guirado, activista pels drets de gais i lesbianes des de 1992, s’ha destacat per la seva aportació a la lluita contra la sida i la visibilitat dels gais seropositius ja que, com a portador del VIH, ha contribuït a la lluita contra l’estigmatització de les persones seropositives. Antonio Guirado, que és president de l’associació d’homosexuals amb VIH/SIDA, Gais Positius, va recordar que aquest últim any la Junta Executiva de la Federació ha posat les bases per a la creació de la Fundació , objectiu principal de la Coordinadora Gai-Lesbiana en el futur immediat.

  Així mateix, en les seves paraules davant de l’Assemblea Guirado va ser optimista en valorar la situació en la qual es troba la Federació per afrontar els reptes que la comunitat GLTB té plantejats: la plena igualtat o normalització social per a la consecució del qual el moviment associatiu GLTB ha de reorganitzar-se i buscar noves idees, sumar noves aliances i noves fonts econòmiques de manera que es donin respostes a qüestions com els nous models de famílies i les seves necessitats, els adolescents i joves GLTB, la tercera edat, els nous reptes de la sida, els altres col·lectius GLTB (els gais seropositius, discapacitats, immigrants, quart món, etc.), la solidaritat internacional i la promoció dels nostres drets a nivell europeu i mundial, els estudis sobre la nostra comunitat, etc. Guirado va valorar molt positivament els serveis i activitats desenvolupats per la Coordinadora Gai-Lesbiana (com el servei d’informació telefònica gratuït 900ROSA, 900 601 601) que durant el 2006 va rebre més de 16.000 trucades). També va recordar la celebració durant el 2006 del XX aniversari de la Coordinadora i va reconèixer la inestimable aportació solidària del voluntariat.

  Jordi Petit, President d’Honor de la CGL , va presidir l’Assemblea a la qual va adreçar unes paraules recordant que el moviment GLTB no ha de caure en l’autosatisfacció, ja que tots els nostres assoliments són recents i hi ha un "búnquer" social, polític i religiós disposat a revocar totes les nostres conquestes socials i legals. Per això va animar a les associacions membre de la Federació a continuar amb les seves importants responsabilitats en la comunitat GLTB i a continuar apostant pel treball interassociatiu i comunitari en col·laboració amb la resta del moviment associatiu GLTB, i altres agents socials i institucionals.


  Dues noves associacions

  L’Assemblea General va acceptar l’entrada de dues noves associacions en la Federació d’associacions que conforma la Coordinadora Gai-Lesbiana : ACATHI i Discapacitados Gay.

  Per unanimitat va entrar a formar part de la Federació com a entitat membre, ACATHI, Associació Catalana d’Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants (www.acathi.org). El seu President, José Carreño, va recordar a l’Assemblea que ACATHI va ser creada fa tres anys per homosexuals immigrants amb l’objectiu d’oferir suport, serveis i informació als immigrants GLTB. També cooperen per reduir el xoc cultural i contribuir a la formació d’una societat intercultural de respecte i integració als qui provenen d’altres països. Lluiten contra la xenofòbia, el racisme i l’homofòbia.

  També per unanimitat i entre aplaudiments va ser acceptada l’entrada com a associació vinculada l’Associació Discapacitados Gay (www.discapacitados-gay.com), creada fa un any. Esteban Caussa, fundador d’aquesta entitat, va informar a l’Assemblea que continua sent la única de les seves característiques a tot el món, i que entre els seus objectius està aportar informació i suport als gais i lesbianes que pateixen discapacitats físiques i sensorials contribuint a la visibilitat i la inserció social, promoure l’adaptació de llocs públics i donar a conèixer la realitat de les persones discapacitades GLTB. També va mostrar la seva satisfacció pels més de 2.500 usuaris registrats a la pàgina web de l’entitat, que davant dels problemes de mobilitat, tenen com a referent per rebre informació i suport.

  Antonio Guirado va donar la benvinguda a ambdues entitats en nom de la Coordinadora Gai-Lesbiana i els va oferir el seu compromís de suport i va destacar la importància de la feina, que ambdues entitats vénen realitzant, tant per a la comunitat GLTB com per a tota la societat.


  Gabinet de Mitjans de Comunicació
  Barcelona, 18 d’abril de 2007

  Violant d'Hongria, 156, baixos · 08014 Barcelona · Tel. 93 298 00 29 · Fax 93 298 06 18 · www.cogailes.org
  Editado por última vez por nadia; https://www.amicsgais.org/forums/member/33-nadia en , 11:55:06. Razón: format
Trabajando...
X