PRIMER PROJECTE DE RECERCA SOBRE LA MEMÒRIA HISTÒRICA HOMOSEXUAL I TRANSSEXUAL AMB SUPORT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Convocatòria de roda de premsa

Dia: Dimarts 25 de setembre de 2007

Hora: 12h del migdia

Lloc: Cafè de la Opera (altell), Rambla de les Flors,74 de Barcelona (antic lloc de trobada gai clandestí sota el franquisme)

El Grup d’Amics Gais (GAG) associació federada a la Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya (CGL), fa la presentació del primer projecte de recerca sobre la memòria homosexual i transsexual que es posa en marxa a casa nostra amb suport del Programa per al Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

Durant la roda de premsa seran presents diverses persones que donaran testimoni del treball endegat, així com la Directora General de la Memòria Democràtica, Mª Jesus Bono.

Les persones que assistiran a la roda de premsa seran:


- Antonia Pallach Estela (Donarà el seu testimoni inèdit, 62 anys)

- Antonio Guirado, Secretari General de la Coordinadora Gai-Lesbiana i President de Gais Positius.

- Antonio Ruiz, president de l’Associació d’ex-presos socials (detingut i encarcerat per la Llei de Perillositat Social al 1976),

- Jordi Griset, (va patir de jove teràpies “correctives” amb electroshock)

- Juan Lopez, veterà activista gai de Mallorca de la Trancisió i anys 80

- Jordi Petit, Activista pioner i ideòleg del moviment LGTB i autor dels llibres: “25 años más, una perspectiva de pasado, presente y futuro del movimiento lgtb” (Icaria Editorial) y de “Vidas del arco iris (Historias del ambiente)” (Ed. De Bolsillo).

També intervindran:

- José Benito Eres, Director del projecte i President de l’Associació Grup d’Amics Gais (GAG)

- Nàdia Aroca, Tècnic col·laboradora del projecte i Secretària de l’Associació Grup d’Amics Gais (GAG)


El projecte endegat porta per títol: Els altres represaliats i discriminats del franquisme: Els col·lectius LGTB (lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals), 1970-1980.

Per a més informació, José Benito 650.217.477

COMISSIÓ DE MITJANS DE COMUNICACIÓ DE L'ASSOCIACIÓ GRUP D'AMICS GAIS (GAG)