Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Barcelona registra un incident d’LGTBI-fòbia cada tres dies aquest 2021

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Barcelona registra un incident d’LGTBI-fòbia cada tres dies aquest 2021


    529.jpg

    L'Observatori contra l'Homofòbia, que fa 13 anys que acompanya les víctimes, alerta que aquest 2021 les agressions al col·lectiu s'han disparat i reclama més prevenció

    L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ja fa temps que alerta de laugment de les agressions i els incidents que pateix el col·lectiu LGTBI i la xifra creixent de denúncies ho corrobora. Aquest 2021 s’han denunciat 107 incidents a Barcelona, de mitjana un cada tres dies. Al conjunt de Catalunya, el nombre es multiplica per dos i s’eleva fins a 267.

    Justament aquesta setmana s’han denunciat dues agressions a la ciutat: la primera, a dues dones lesbianes a l’Starbucks de la Rambla, i la segona, l’atac a un jove a l’Eixample quan tornava a casa de festa i que els Mossos estan investigant. Per això, l’Observatori reclama prevenció i més recursos per capgirar aquesta realitat. Replicar el protocol barceloní a tot Catalunya


    L’Observatori contra l’Homofòbia fa 13 anys que acompanya les víctimes d’LGTBI-fòbia.Han aprofitat l’aniversari per reivindicar la necessitat que aquestes persones del col·lectiu tinguin uns serveis efectius. L’objectiu ha estat sempre acompanyar i reparar la dignitat de la víctima amb ajut jurídic i psicològic. Un acompanyament a temps real, també en caps de setmana i de forma gratuïta. Per això, demanen més pressupost per oferir aquest servei de forma professionalitzada. Un altre dels reptes és visibilitzar la lesbofòbia.

    El president de l’entitat ha reivindicat el protocol de Barcelona, que permet la coordinació de l’entitat amb els Mossos d’Esquadra i l’Oficina per la No Discriminació. En aquest sentit, ha reclamat que aquests mecanismes s’ampliïn a tot el territori català. Malgrat tot, el balanç d’aquests 13 anys dedicats a l’atenció i l’acompanyament és positiu i s’han felicitat pel llarg camí que s’ha fet fins avui, que va començar en el Front de Lliberament Gai, arran de l’assassinat de la transsexual Sònia Rescalvo.

    La regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha subratllat la feina que s’ha fet des de l’entitat i també ha defensat que cal combatre amb contundència els discursos d’odi contra el col·lectiu des de les institucions.

    Vere vídeo aqui

    Font: https://beteve.cat/societat/barcelon...res-dies-2021/
    Editado por última vez por José Benito; https://www.amicsgais.org/forums/member/3-josé-benito en 30 de August, , 12:21:13.
Trabajando...
X