Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

El Consell LGTBI de l’Ajuntament vota en contra de Najat el Hachmi com a pregonera de la Mercè

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • El Consell LGTBI de l’Ajuntament vota en contra de Najat el Hachmi com a pregonera de la Mercè


    Najat.jpg
    “Les seves manifestacions contra les dones transgènere i les persones trans s’allunyen del reconeixement dels drets humans de les persones trans i del col·lectiu LGBTIQ+”

    L’elecció de Najat el Hachmi com a pregonera de la Mercè continua portant cua a dues setmanes de l’inici de les festes. El Consell Municipal LGTBI del mateix Ajuntament de Barcelona hi ha votat en contra de forma unànime, segons ha pogut saber el TOT Barcelona. En un comunicat al qual ha tingut accés aquest mitjà, el Consell diu que les manifestacions públiques de l’escriptora “contra les dones transgènere i les persones trans s’allunyen del reconeixement dels drets humans de les persones trans i del col·lectiu LGTBIQ+”.

    A més, el Consell Municipal LGTBI recomana a l’Ajuntament que de cara a un futur, “l’elecció de pregoneres o pregoners s’avingui a criteris d’interculturalitat, perspectiva de gènere, representació de la diversitat i selecció de perfils que hagin demostrat una trajectòria de lluita contra la discriminació i en defensa dels drets humans”. “Barcelona ha estat sempre un espai d’acollida per a qualsevol col·lectiu, independentment del seu origen, orientació, identitat o creença”, recorda.

    L’elecció de la reconeguda escriptora com a pregonera va ser una aposta personal de l’alcalde Jaume Collboni. Quan es va conèixer el nom el passat mes de juliol, diverses entitats s’hi van posicionar en contra. Van demanar al govern del PSC que se la descartés per la seva “islamòfobia i transfòbia” i que s’apostés per “una figura pública amb una perspectiva política feminista”. L’exalcaldesa Ada Colau també va dir que discrepava de l’elecció, però que no participaria d’un linxament. Les entitats, en contra de l’escriptora


    El Consell Municipal LGTBI va demanar als membres del seu plenari amb dret a vot aprovar o no una proposta de comunicat en el qual mostra el “desacord de les entitats per l’elecció de l’escriptora Najat el Hachmi per al pregó de la Mercè 2023”. El resultat de la votació ha estat unànime: 14 vots a favor -més un altre també a favor presentat fora de termini- i cap en contra. Les entitats que han votat a favor, juntament amb el vicepresident del Consell Lluís Sanz, són: Fundació Enllaç, Gais Positius, Fundació Identitat per la Igualtat de Gènere, Casal Lambda, Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, Joves Ecosocialistes, Cambra LGTBI+, UGT, Panteres Grogues, Encara en Acció, Associació 17 de Maig, Stop Sida i Generación o2.

    En el comunicat, el Consell Municipal LGTBI afegeix que es vol fer ressò del “greuge” que els causa l’elecció de l’escriptora i recorda el malestar que hi ha “dins el col·lectiu LGTBI en general i especialment entre les entitats que treballen directament amb aquests col·lectius i que no han obtingut un reconeixement dels seus drets fins fa tan sols uns mesos”. “Creiem que és important, com a Consell, donar suport a les protestes que ens consta que diverses entitats ja han fet públiques i sumar-nos a aquest malestar fent-lo públic. Junts hem de crear espais integradors en els quals totes les identitats se sentin acollides i valorades. Fem que Barcelona continuï sent un referent d’igualtat, diversitat i garantia de drets per a totes les persones”, subratlla el Consell.

    Font: https://www.totbarcelona.cat/politica/consell-lgtbi-ajuntament-vota-contra-najat-el-hachmi-pregonera-merce-415141/
Trabajando...
X