Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Avui S'ha Presentat El Primer Seminari Universitari De Catalunya Sobre Minories Sexua

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Avui S'ha Presentat El Primer Seminari Universitari De Catalunya Sobre Minories Sexua

    AVUI S'HA PRESENTAT EL PRIMER SEMINARI UNIVERSITARI DE CATALUNYA SOBRE MINORIES SEXUALS DURANT EL FRANQUISME: “HOMOSEXUALS I TRANSEXUALES: ELS ALTRES REPRESALIATS I DISCRIMINATS DEL FRANQUISME, DES DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA”

    SOCIETAT

    La Fundació Internacional Olof Palme i l'Associació Grup d'Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG) han organitzat el primer seminari universitari de Catalunya sobre minories sexuals durant el franquisme. El seminari que duu per títol: Els homosexuals i transsexuals: Els altres represaliats i discriminats del franquisme, des de la memòria històrica”, forma part d'un treball més ampli que s'està portant a terme sobre la memòria històrica dels col·lectius LGTB i es valora amb tres crèdits universitaris per part de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Autònoma de Barcelona.

    El seminari està patrocinat per la Direcció general de la Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet, el Districte de Sant Andreu de l'Ajuntament de Barcelona i Easyjet.

    La Fundació Internacional Olof Palme vol manifestar que ret homenatge i reconeixement als col·lectius d'homosexuals i transsexuals, que van sofrir la persecució política i la discriminació social durant el franquisme. Des de la memòria històrica es pretén conscienciar als estudiants universitaris de la importància de la recent conquesta de llibertats i de les causes de l'homofòbia i transfobia basades en la nostra història recent.

    El GAG vol aprofitar per la seva banda, ja que duu un any treballant aquest tema, per a donar les gràcies per l'esforç a totes aquelles persones que s'han prestat a col·laborar deixant el seu testimoniatge i van ser víctimes de la dictadura, així com a tots els estudiants i acadèmics que s'han interessat pel projecte. Sens dubte, aquest seminari suposa un reconeixement social i una eina pedagògica necessària per a rescatar el nostre passat recent com forma de lluita contra l'homofòbia i transfobia en la nostra societat.

    Carlos Villagrasa, professor titular de Dret Civil de la Universitat de Barcelona i magistrat i coordinador del seminari, manifesta: “Per primera vegada un curs universitari d'aquestes característiques contribuïx a saldar el deute pendent del col·lectiu represaliat i discriminat d'homosexuals i transsexuals, a través de la memòria viva dels qui van sofrir la més dura repressió franquista”.

    José Benito Eres, President del GAG i coordinador del seminari, declara: “Sense cap voluntat de victimisme, la recuperació de la memòria contra la repressió d'homes i dones homosexuals i transsexuals és una forma de lluita contra l'homofòbia i transfobia encara existents a la nostra societat i al món. Aquest seminari contribueix a una major conscienciació dels qui no van viure aquest període de la història i crear una consciència més justa sobre les llibertats i drets de l'individu com són triar la seva orientació sexual o identitat de gènere”.

    Jordi Petit, activista a la clandestinitat i ideòleg del moviment LGTB manifesta, “Justament ara fa 30 anys de la retirada de l’homosexualitat de la Llei de Perillositat Social al 1978. Aquest curs, més que la commemoració de la primera victòria de les llibertats homosexuals al nostre país ha de ser un aprenentatge per a les noves generacions de que les llibertats es conquereixen i no són gratuïtes. Aleshores era impensable poder-nos casar i adoptar entre parelles del mateix sexe, però avui, tot i que en menys pes i havent perdut les eleccions, segueix en peu el búnquer de les mateixes forces hereves del franquisme que pretenen limitar el dret a estimar. Hem d’aprendre com aquella dictadura va perseguir als i a les diferents i és un honor que per fi la universitat s’interessi pels moviments socials contemporanis. Espero que aquest sigui l’inici de molts més cursos acadèmics sobre un passat que no ha de repetir-se i que la majoria desconeix. Els dret de lesbianes, gays, transsexuals i bisexuals són Drets Humans que han de ser presents en tots els nivells educatius i que formen part de les llibertats de la nostra societat, que són inherents a la democràcia i al respecte a la pròpia personalitat que proclama la nostra Constitució.”


    Adjuntem el programa del seminari.

    Comissió de mitjans de comunicació del Grup d'Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG)




    
Trabajando...
X