Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

ICV-EUiA vol una Europa sense homofòbia on gais, lesbianes tinguin els mateixos drets

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • ICV-EUiA vol una Europa sense homofòbia on gais, lesbianes tinguin els mateixos drets

    ICV-EUiA vol una Europa sense homofòbia on gais, lesbianes, homosexuals i transexuals tinguin els mateixos drets


    El cap de llista d'ICV-EUiA a les properes eleccions europees, Raül Romeva, s'ha compromès a continuar lluitant com ha fet els últims cinc anys des del Parlament Europeu per "una Europa sense homofòbia, on gais, lesbianes, bisexuals i transexuals tinguin els mateixos drets" i per això, ha dit, "cal acabar amb la discriminació i la persecució que pateixen els col·lectius de LGBT a països com Polònia on manifestar una condició sexual diferent a la predominant significa exclusió social".

    En aquest sentit, Romeva ha lamentat que en molts països de la UE encara queden impunes molts delictes homòfobs com assenyala l'informe "Homofòbia i discriminació basada en l'orientació sexual en els països de la Unió Europea" de l'Agència Europea pels Drets Fonamentals. Molts governs encara menystenen les polítiques actives per la integració i el reconeixement dels drets de persones gais, lesbianes i transsexuals.

    De la mateixa manera, el cap de llista ecosocialista ha dit que "l'Europa del segle XXI s'ha de comprometre en la lluita contra totes les formes de discriminació per raó de sexe o identitat de gènere que encara persisteixen" alhora que s'ha compromès a "combatre la discriminació en base a l'orientació sexual o la identitat de gènere, en cooperació amb els moviments socials, buscant les màximes aliances amb el teixit social. "Hem de derrotar aquesta Europa amb complicitat les organitzacions i les entitats LGBT" i cal que ICV-EUiA estigui fortament representada".

    "Moltes de les victòries en temes d'igualtat no estan aconseguides i encara menys superades en molts espais de la UE", ha alertat Romeva que també ha recordat que "Eslovènia o Lituània són països on encara avui quan vas a manifestacions pels drets d e LGBT et diuen de tot. "Això passa perquè la UE no és la garantia de respecte a aquests col·lectius. Cal respectar els drets i promocionar polítiques que vagin en aquest sentit, sinó tindrem un problema institucional i polític", ha advertit Romeva.

    De la mateixa manera, Romeva ha volgut centrar part de la seva intervenció en la necessitat de donar respostes a les persones transsexuals per poder resoldre la seva vida quotidiana amb normalitat. "Això només serà si tenim una majoria que s'ho creu i hi treballa. No només cal fer campanya rosa i de discursos com fan alguns sinó que cal ser coherent" i ha instat a la resta de forces polítiques a treballar per les llibertats i els drets fonamentals.

    Finalment, Romeva ha recordat el paper destacat que ha tingut al Parlament Europeu en defensa dels drets civils i l'eixamplament dels drets de ciutadania des d'una de les vicepresidències de l'Intergrup del Parlament Europeu pels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals , hem mantingut un paper molt actiu en la lluita per la igualtat dels drets civils de tot el col·lectiu LGBT.

    Propostes programàtiques:

    1. Impulsar l'adopció i la implementació efectiva a tots els Estats membres del projecte de Directiva aprovat pel Parlament Europeu relativa a la no-discriminació per qüestions de creença religiosa, origen, edat, discapacitat o orientació sexual , que entre d'altres ha de garantir la igualtat de drets dels homosexuals a la UE.

    1. Impulsar legislació europea que harmonitzi per a tots els Estats membres els estàndards més alts actuals en matèr ia d'unions que reguli les relacions afectivo-sexuals diferents del matrimoni en igualtat de drets, reconeixement dels mateixos beneficis econòmics i patrimonials, i d'altres, com el dret a l'adopció, beneficis laborals, i l'adopció de la nacionalitat del company o companya en cas d'estrangers.

    1. Lluitar contra les discriminacions múltiples que afecten les persones lgbt grans, les dones lesbianes o les persones lgbt immigrades. Amb especial atenció als serveis bàsics, com són la salut o l'educació. L'àmbit laboral europeu també ha de ser un àmbit de drets i, per tant, cal combatre qualsevol discriminació que pugui donar-se per orientació sexual o identitat de gènere en l'àmbit laboral o de selecció de personal en qualsevol país membre.

    1. Inclusió de la discriminació per motius d'orientació sexual als Codis Penals dels Estats membres.

    1. Retirada o denegació d'ajuts o subvencions a entitats que per la seva ideologia o activitat incorren en qualsevol manifestació d'homo, lesbo o transfòbia.

    1. Vetllar per la supressió de qualsevol pràctica mèdica o de qualsevol altre tipus que comporti la consideració de la comunitat LGBT com a grup de risc (com, per exemple, l'exclusió de la donació de sang).

    1. Impulsar el compromís de la UE en l'àmbit internacional i en la seva política exterior contra tota discriminació contra les persones gais, lesbianes i transsexuals que es pugui produir arreu. Concessió d'asil per a les persones fugides per aquests motius.

    1. Suport a la informació i pedagogia en tot el territori de la UE a través de la difusió dels temes relatius a la igualtat i contra la discriminació en relació a l'orientació sexual o la identitat de gènere. Revisió dels continguts sobre sexualitat a l'ensenyament .

    El cap de llista d’ICV-EUiA es compromet a continuar lluitant des del Parlament europeu per eradicar la discriminació arreu d’Europa
    Veure els continguts recomanats
Trabajando...
X