Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Gran avenç contra la homofòbia a la onu

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Gran avenç contra la homofòbia a la onu


    (en castellano más abajo)

    GRAN AVENÇ CONTRA LA HOMOFÒBIA A LA ONU

    85 PAÏSOS SIGNEN A GINEBRA UNA DECLARACIÓ PRO-DRETS DE LA COMUNITAT DE LESBIANES, GAIS, BISEXUALS I TRANSSEXUALS

    A més, a nivell internacional ha estat difosa la inauguració del monument a Barcelona en record dels homosexuals y transsexuals perseguits i perseguides al llarg de la història.

    La federació d’associacions Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya, es felicita pel acord pres el proppassat dia 22 a la reunió plenària de la Comissió de Drets Humans de NNUU a Ginebra, que avui ha vist la llum i ha estat difosa d’immediat per les agències de noticies, en aquest cas pel veterà periodista nord-americà Rex Wockner.

    A proposta de Colòmbia, 85 països han signat una declaració contra les discriminacions per raó d’orientació sexual o identitat de gènere. Les anteriors declaracions van aconseguir menys compromisos, al 2006, 54 quan Noruega va presentar una declaració similar i 66 al 2008, en aquest cas per part d’Argentina.

    La relació dels actuals 85 països signataris suposa un gran avenç i apareixen nacions que abans s’havien negat, bàsicament africanes (República Central Africana, Rwanda i Serra Leone). Tots els països de la UE han votat sempre a favor. La campanada l’ha donat Rússia. El seu portaveu a Ginebra va dir que “per raons de moral pública, aquesta gent, no precisa de drets especials”.

    Com sempre el bloc de 57 països del integrisme islàmic va votar en contra, la seva posició va ser anunciada per Pakistan i a més, Nigèria, en nom del grup africà de NNUU, va fer el mateix, tot i que, almenys, va dir que les lleis repressives haurien de ser expurgades.

    Declaracions

    Antonio Guirado, secretari general de la CGL, manifesta: “Rere del inexcusable avenç en drets humans, apareix la possibilitat de treballar millor la prevenció del vih-sida i de combatre el doble estigma que pateix la població homosexual afectada. En molts països aquesta malaltia suposa la total marginació i al mateix temps por dels afectats d’anar als serveis mèdics i ser després denunciats. Vivim en un oasi.”

    Jordi Petit, president d’honor de la CGL i secretari general de la ILGA (1995-1999), declara: “ Avui encara 75 països condemnen les relacions homosexuals consentides entre adults, sis amb pena de mort. El darrer en legalitzar-la ha estat la Índia (país fronterer al homofòbic Pakistan), un pas de gegant per Asia. La correlació de forces millora a la ONU, però encara pesen molt les directrius del Vaticà, del Islam integrista i de les esglésies pentecostals, que orienten el vot de molts països vers l’homofòbia”.

    Adjuntem document original de Rex Wockner, amb detalls de la declaració dels 85 de 22 de març a Ginebra i menció de la inauguració del monument a la memòria homo-trans a Barcelona per part del alcalde Jordi Hereu, al Parc de la Ciutadella, (20/03/2011)

    ************************************************** ************************************************** *******************

    GRAN AVANCE CONTRA LA HOMOFOBIA EN LA ONU

    85 PAÍSES FIRMAN EN GINEBRA UNA DECLARACIÓN PRO-DERECHOS DE LA COMUNIDAD DE LESBIANAS, GAYS, BISEXUALES Y TRANSEXUALES


    Además, a nivel internacional ha sido difundida la inauguración del monumento en Barcelona en recuerdo de los homosexuales y transexuales perseguidos y perseguidas a lo largo de la historia.

    La federación de asociaciones Coordinadora Gai-Lesbiana de Cataluña, se felicita por el acuerdo tomado el pasado día 22 en la reunión plenaria de la Comisión de Derechos Humanos de NNUU en Ginebra, que hoy ha visto la luz y ha sido difundida de inmediato por las agencias de noticias, en este caso por el veterano periodista estadounidense Rex Wockner.

    A propuesta de Colombia, 85 países han firmado una declaración contra las discriminaciones por razón de orientación sexual o identidad de género. Las anteriores declaraciones consiguieron menos compromisos, en 2006, 54 cuando Noruega presentó una declaración similar y 66 en 2008, en este caso por parte de Argentina.

    La relación de los actuales 85 países signatarios supone un gran avance y aparecen naciones que antes se habían negado, básicamente africanas (República Central Africana, Ruanda y Sierra Leona). Todos los países de la UE han votado siempre a favor. La campanada la ha dado Rusia. Su portavoz en Ginebra dijo que "por razones de moral pública, esta gente, no precisa de derechos especiales".

    Como siempre el bloque de 57 países del integrismo islámico votó en contra, su posición fue anunciada por Pakistán y además, Nigeria, en nombre del grupo africano de NNUU, hizo lo mismo, aunque, al menos, dijo que las leyes represivas deberían ser expurgadas.

    Declaraciones

    Antonio Guirado, secretario general de la CGL, manifiesta: "Detrás del inexcusable avance en derechos humanos, aparece la posibilidad de trabajar mejor la prevención del vih-sida y de combatir el doble estigma que sufre la población homosexual afectada. En muchos países esta enfermedad supone la total marginación y al mismo tiempo miedo de los afectados de acudir a los servicios médicos y ser después denunciados. Vivimos en un oasis. "

    Jordi Petit, presidente de honor de la CGL y secretario general de la ILGA (1995-1999), declara: "Hoy todavía 75 países condenan las relaciones homosexuales consentidas entre adultos, seis con pena de muerte. El último en legalizarla ha sido la India (país fronterizo al homofóbico Pakistán), un paso de gigante para Asia. La correlación de fuerzas mejora en la ONU, pero aún pesan mucho las directrices del Vaticano, del Islam integrista y de las iglesias pentecostales, que orientan el voto de muchos países hacia la homofobia ".

    Adjuntamos documento original de Rex Wockner, con detalles de la declaración de los 85 de 22 de marzo en Ginebra y mención de la inauguración del monumento a la memoria homo-trans en Barcelona por parte del alcalde Jordi Hereu, en el Parque de la Ciutadella, (20/03/2011)
Trabajando...
X