Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

La policia dels gais

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • La policia dels gais

    La policia dels gais
    Dos agents de l'associació de policies gais i lesbianes (Gailespol) sensibilitzen la vintena de nous mossos que han arribat a Sitges a l'estiu



    Si l'homosexualitat fos un delicte, la policia de Catalunya tindria un gran problema, perquè entre els agents més ben preparats del país hi ha desenes de gais i lesbianes. Com que afortunadament aquí no està penat, una part d'aquests professionals de la seguretat pública han aprofitat la seva orientació sexual per donar vida a l'associació Gailespol, una entitat formada per policies locals i Mossos que any rere any participa en xerrades nacionals i internacionals en defensa dels drets de tots els homosexuals, gais, lesbianes i transsexuals.
    La darrera trobada es va fer ahir a la tarda a la comissaria de Sitges (Garraf), un indret molt sensible a l'homosexualitat. Davant la mirada atenta d'una vintena d'agents de la 24a promoció destinats aquest estiu a la comarca, el president de l'associació, l'agent Manuel González, de la policia local de Sitges, i l'agent Josep dels Mossos del Maresme, van demanar “sensibilitat” als nous policies a l'hora d'atendre el col·lectiu homosexual com a víctimes de fets il·lícits. Sensibilitat i consciència col·lectiva cap a un sector de població que encara avui desconfia i té reticències a l'hora de denunciar.
    I un dels delictes principals de l'estiu sitgetà són els furts i robatoris, que en el cas dels homosexuals s'acostumen a cometre mentre practiquen cruising –contactes sexuals entre desconeguts, habitualment homes– a la platja o en llocs allunyats del nucli de la població. “Hi una bossa de delictes que no s'arriben a denunciar mai”, deien ahir en Josep i en Manuel, que van encoratjar els nous efectius a estar molt “atents”. Un altre dels delictes dels quals també acostumen a ser víctimes els gais són les agressions per motiu d'orientació sexual. En aquest sentit, des de l'associació es va recordar als assistents la importància de redactar bons atestats –amb proves i testimonis– per poder entregar-los a la recent creada fiscalia contra l'odi i la discriminació i fer caure tot el pes de la llei contra els autors de les agressions.
    Pocs dies abans de la celebració de la festa de l'orgull gai a Sitges, en Manuel i en Josep van declarar-se gais i van demanar als nous “companys” que “respectin” tots els agents, sigui quina sigui la seva condició sexual. “N'hi ha molts que encara no han sortit de l'armari”, van dir.


    Darrera actualització ( Dimecres, 6 de juliol del 2011 02:00 )
Trabajando...
X