Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Barcelona celebra el Dia de l’Orgull Gai, Lesbià, Transsexual i Bisexual

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Barcelona celebra el Dia de l’Orgull Gai, Lesbià, Transsexual i Bisexual


  Actualitzat el 28.06.2012 a les 11:28

  L'Ajuntament ha penjat la bandera de l'arc de Sant Martí amb motiu del Dia de l'Orgull Gai, Lesbià, Transsexual i Bisexual. La diada se celebra cada 28 de juny per reivindicar la plena igualtat jurídica i social del col·lectiu homosexual.

  La celebració recorda els anomenats Disturbis de Stonewall, que van passar a Nova York el 1969 arran d’una batuda policial al bar Stonewall Inn.

  A Barcelona, el Pride es va començar a celebrar oficialment el 2009. Des de llavors, cada any a finals del mes de juny s’organitzen un seguit d’actes festius i reivindicatius per recordar la diada. Aquest any, també s’ha fet un programa -que, entre d’altres, inclou concerts, actes esportius i conferències- que s’allargaran fins aquest cap de setmana.

  Aquest mateix dijous, amb motiu de la celebració d’aquest dia, el consistori s’ha compromès a garantir el dret a la llibertat d’orientació sexual i la no discriminació per aquest motiu. La quarta tinent d’alcalde, Maite Fandos, ha explicat a través d’un comunicat que Barcelona treballa amb diverses entitats en “actuacions per donar visibilitat i reivindicar la igualtat de les persones que formen part del col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals (LGTB) de Barcelona”.

  De fet, la regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila, ha signat diversos convenis per valor de 60.000 euros amb entitats com ara la Coordinadora LGTB de Catalunya, el Casal Lambda i l’Associació d’Empreses per a Gais i Lesbianes. Vila també ha manifestat el compromís del consistori amb el desenvolupament del Pla LGTB que va començar en l’anterior mandat i que s’allargarà fins el 2014.

  Font: Barcelona celebra el Dia de l’Orgull Gai, Lesbià, Transsexual i Bisexual
Trabajando...
X