Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Ridícul majúscul del Sindicat de Mossos de CCOO en el cas Benítez

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Ridícul majúscul del Sindicat de Mossos de CCOO en el cas Benítez

    El seu portaveu va assegurar a Rac1que els Mossos van colpejar l’empresari del Gaixample quan encara no estava reduït, un demolidor informe de la policia espanyola ho desmenteix.

    Antoni Castejón, portaveu del Sindicat de Mossos de Comissions Obreres, va assegurar aquest dilluns durant la tertúlia de Rac1 amb Jordi Basté, que Juan Andrés Benítez - l’empresari del Gaixample mort al Raval de Barcelona el passat 6 d'octubre hores després de ser reduït per vuit mossos d'esquadra-, “no estava ni emmanillat ni reduït” quan els mossos el van colpejar. Un informe de la policia espanyola assenyala que almenys dos mossos d'esquadra van clavar amb "impuls" cinc cops de puny al cap i tres puntades de peu a l'empresari, quan aquest ja estava immobilitzat. Segons informa ACN, la policia hauria analitzat fotograma a fotograma set arxius de vídeo que han estat aportats per testimonis de l'incident. L’informe és esfereïdor i deixa en evidència el paper galdós del sindicat i el seu portaveu.

    Castejón, un Mosso vinculat a Ciutadans que defensa que “en situacions límit es fa el que es pot”.

    Antoni Castejón, un dels propulsors de “la protesta del castellà dels Mossos”, va carregar durament a Rac1contra el conseller d’interior per haver mostrat disgust davant les imatges del vídeo de la detenció de Benítez que publicava el País i per no saber explicar com actuen els Mossos i quins protocols segueixen. El portaveu del sindicat dels Mossos de CCOO va defensar que “en situacions límit es fa el que es pot” i que l’empresari mort que era fort i estava fora de si, no estava ni emmanillat ni reduït quan va rebre els cops que mostrava el vídeo, Castejón fins i tot va fer una anàlisi de la posició del cos del detingut i de com es movien els mossos per certificar-ho. També va demanar no fer valoracions sense informació mentre donava credibilitat a la versió que recollia El País de l’home amb qui, suposadament, Benítez s’havia barallat abans de ser detingut, i defensar així l’actuació policial.

    L'informe és esfereïdor

    L'informe policial descriu a partir de les imatges del vídeo que un agent va donar tres puntades de peu a la víctima amb la cama dreta, que van impactar en el seu lateral esquerre quan l'empresari estava sent immobilitzat per un altre agent, que recolzava amb força un dels seus genolls damunt el cos de l'home. En un fotograma posterior, identifiquen un mosso d'esquadra, de complexió forta i calb, que se separa del grup que tenia reduït l'empresari, s'ajup i copeja amb alguna cosa que té a les mans contra l'asfalt, en un "gest inequívoc de tancament d'una defensa extensible". Seguidament l’agent substitueix una altra agent que estava situada a l'altura del cap de Benítz i clava cinc cops de puny al cap de la víctima, "agafant impuls i retrocedint amb el seu braç esquerre", mentre l'agent que havia donat primer les puntades de peu a Benítez el té immobilitzat i mira la part superior dels edificis del carrer per comprovar si són observats.

    L'informe policial també recull la declaració d’un testimoni que va relatar que els Mossos d'Esquadra van acudir al seu domicili la nit del succés per a "ordenar-li" que destruís les imatges que havia gravat de la detenció.

    Una trucada reveladora

    Una altra de les revelacions rellevants de l'informe és la que recull la trucada que la mateixa víctima va fer a la Guàrdia Urbana després de barallar-se amb un veí i, per tant, abans que arribessin els Mossos d'Esquadra. Aquesta trucada demostraria que l'empresari estava perfectament conscient quan va trucar a la Guàrdia Urbana per denunciar el seu veí perquè, segons ell, pretenia robar-lo. Segons l’advocat de l'acusació particular que exerceix la família de l'empresari, David Aineto, aquesta gravació de la trucada desmenteix una de les afirmacions que figuren en l'atestat dels Mossos d'Esquadra, que asseguren que van acudir al lloc per separar la víctima del veí amb el qual s'estava barallant.

    Font: Ridícul majúscul del Sindicat de Mossos de CCOO en el cas Benítez
Trabajando...
X