Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Nota de prensa de ACGIL.

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Nota de prensa de ACGIL.

  NOTA DE PREMSA.

  ASSOCIACIÓ CRISTITINA DE GAIS I LESBIANES (ACGIL)

  NOTA DE PREMSA  En castellano al final  CRISTIAN(E)S HOMOSEXUALS DENUNCIEN LA DISCRIMINACIÓ DICTADA PEL VATICÀ A L’HORA D’ORDENAR CAPELLANS GAIS.

  Conviden aquest dissabte a un capellà gai catòlic i a un pastor protestant en una taula rodona sobre cristianisme i homosexualitat.  L’ACGIL (Associació Cristiana de Gais i Lesbianes) organitza una taula rodona aquest dissabte al centre cívic Patí Llimona[1] (Barcelona) sobre el tema “Cristians i Homosexuals, una contradicció? Una complementarietat? Un camí de realització?”. Hi intervindran en James Alison, capellà catòlic gai, autor de varis llibres sobre teologia gai, i Enric Capó, pastor de l’Església Evangèlica Espanyola.  Denunciem que una vegada més, el Vaticà associa homosexualitat amb pederàstia, quan sabem que la pederàstia és un delicte comès tant per persones heterosexuals com homosexuals, tal com els escàndols dins del clergat nord-americà ho van recordar.  Aquesta postura va en contra de la manera contemporània d’entendre la sexualitat, i demostra la seva manca de credibilitat i de maduresa sobre les qüestions que s’hi relacionen, quan precisament en el seu document, exigeixen aquesta maduresa afectiva per part dels candidats a l’ordenació. Fins i tot ens sembla deshonest que pretengui ser un guia moral quan manté una ignorància voluntària sobre temes sexuals.  En lloc d’encarar seriosament el tema global de la sexualitat, més que mai tabú a la cúpula vaticana, i d’encetar un debat dins l’Església, la jerarquia ha aprofitat l’ocasió per carregar contra les persones homosexuals, i especialment contra una minoria gens menyspreable d’elles que ja pateix molt: els preveres i els seminaristes.  Creiem que aquestes decisions, lluny de millorar la situació en el clergat, seran encara més autodestructives:
  • Per una banda, no faran baixar la part de seminaristes i capellans gais sinó que els obligarà a viure encara més en la clandestinitat;
  • I per una altra banda, portaran a viure la seva sexualitat (tinguin l’orientació que tinguin) de manera malsana, reprimida; i una sexualitat malviscuda és una causa significativa de que es produeixin abusos.


  Per això, manifestem el nostre ferm suport als capellans homosexuals, i animem a tots els preveres, independentment de la seva orientació sexual, a treballar i lluitar, des dels seus àmbits, per una Església més madura pel que fa a la sexualitat, i que integri en la seva reflexió els avanços i coneixements científics.  Gabinet de mitjans de comunicació

  ACGIL

  24 de novembre de 2005  Versión castellana  CRISTIAN@S HOMOSEXUALES DENUNCIAN LA DISCRIMINACIÓN DICTADA POR EL VATICANO A LA HORA DE ORDENAR CURAS GAYS.

  Invitan este sábado a un cura gay católico y a un pastor protestante en una mesa redonda sobre cristianismo y homosexualidad.  L’ACGIL (Asociación Cristiana de Gays y Lesbianas) organiza una mesa redonda este sábado al centro cívico Patí Llimona (Barcelona) sobre el tema “Cristianos y Homosexuales, ¿una contradicción? ¿Una complementariedad? ¿Un camino de realización?”. Intervendrán James Alison, cura católico gay, autor de varios libros sobre teología gay, y Enric Capó, pastor de la Iglesia Evangélica Española.  Denunciamos que una vez más, el Vaticano asocia homosexualidad con pederastia, cuando sabemos que la pederastia es un delito cometido tanto por personas heterosexuales como homosexuales, tal y como los escándalos dentro del clero norteamericano lo recordaron.  Esta postura va en contra de la manera contemporánea de entender la sexualidad, y demuestra su falta de credibilidad y de madurez sobre las cuestiones relacionadas con ella, cuando precisamente en su documento, exigen esta madurez afectiva por parte de los candidatos a la ordenación. Hasta nos parece deshonesto que pretenda ser un guía moral cuando mantiene una ignorancia voluntaria sobre temas sexuales.  En vez de hacer frente seriamente al tema global de la sexualidad, más que nunca tabú en la cúpula vaticana, y de comenzar un debate dentro de la Iglesia, la jerarquía ha aprovechado la ocasión para cargar contra las personas homosexuales, y especialmente contra una minoría nada despreciable de ellas que ya sufre mucho: los presbíteros y los seminaristas.  Creemos que estas decisiones, lejos de mejorar la situación en el clero, serán todavía más autodestructivas:


  • De una parte, no harán bajar la parte de seminaristas y curas gays sino que los obligará a vivir todavía más en la clandestinidad;
  • Y por otra banda, llevarán a vivir su sexualidad (tengan la orientación que tengan) de manera malsana, reprimida; y una sexualidad malvivida es causa de que se produzcan abusos.


  Por esto, manifestamos nuestro firme apoyo a los curas homosexuales, y animamos a todos los presbíteros, independientemente de su orientación sexual, a trabajar y luchar, desde sus ámbitos, por una Iglesia más madura respecto a la sexualidad, y que integre en su reflexión los avances y conocimientos científicos.  Gabinete de medios de comunicación

  ACGIL

  24 de noviembre de 2005


  [1] Carrer Regomir, 3. A les 18’00 hores.
Trabajando...
X