Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Sant Andreu, el segon districte amb una renda familiar més baixa

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Sant Andreu, el segon districte amb una renda familiar més baixa

    Sant Andreut.jpg

    Sant Andreu és el segon districte més pobre de Barcelona, per darrere de Nou Barris. La renda familiar disponible per càpita va ser de 14.112 euros i va situar-se en 73 punts – en un barem en què la mitjana de la ciutat és de 100 – l’any 2014. Això suposa una davallada de gairebé 1,5 punts respecte l’any 2013 i provoca que les rendes del districte es qualifiquin com a “baixes“. El barri en el qual les famílies disposen de menys recursos és Trinitat Vella. El de Navas, en canvi, és el que presenta millors resultats, segons indica l’informe anual sobre la renda familiar que ha fet públic l’Ajuntament de Barcelona.

    Les desigualtats en els barris de Barcelona continuen eixamplant-se i el districte de Sant Andreu és un dels que està patint de primera mà les conseqüències d’aquesta fractura social de la ciutat. La Trinitat Vella és el sisè barri més pobre de Barcelona i la renda familiar és de 45,9 punts, tenint en compte la mitjana al conjunt de la ciutat és de 100. D’aquesta manera, si el 2013 la renda de Pedralbes – el barri barceloní on les famílies disposen de més recursos, amb 251,7 punts – multiplicava per 4,5 la de la Trinitat, l’any passat va passar a fer-ho per 5,5 punts.

    El Bon Pastor va ser el segon barri del districte on la renda va ser més baixa. En concret, de 59,6 punts, 12 menys que al 2013. A Baró de Viver la davallada no va ser tan accentuada, però el barri va passar de ser el 55è més pobre de la ciutat al 2013, al 56è al 2014. Unes dades que demostren que la recuperació de la crisi encara està lluny de ser una realitat.

    El Congrés – els Indians va augmentar la mitjana dels barris dos anteriors i va assolir una renda per càpita de 72,7 punts. Tot i així, va ser d’un punt menys que al 2013. Per contra, la Sagrera va ser, juntament amb Navas, el barri en el qual la renda per càpita va augmentar. L’increment, però, va ser relatiu; va passar de 74,3 al 2013 a 74,9 al 2014.
    Les dues zones del districte on les famílies disposaven de més recursos durant el 2014 van ser Sant Andreu de Palomar i Navas. En la primera, la renda va situar-se en 76,6 punts – lleugerament inferior al 2013, quan va ser de 79,3 –, mentre que a Navas va situar-se en 83,3 i va augmentar gairebé 8 punts en relació al 2013.

    Amb tot, cap dels barris del districte de Sant Andreu arriba a la mitjana establerta a la ciutat de Barcelona. I encara que en termes quantitatius la renda familiar de la ciutat va créixer un 1,1% l’any passat – va arribar als 19.335 euros –, aquest augment no es va traduir en totes les classes socials. I és que les rendes qualificades com a baixes o molt baixes, en les quals s’inclouen tots els barris del districte de Sant Andreu a excepció de Navas, continuen per sobre de 35% de la ciutat.

    Fotografia: Mapa de la Renda Familiar Disponible per càpita al 2014 | Ajuntament de Barcelona

    Font: http://www.andreuenc.cat/societat/20...e-de-barcelona
Trabajando...
X