Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Califòrnia: Controvèrsia sobre els drets LGBT arriba a les escoles religioses

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Califòrnia: Controvèrsia sobre els drets LGBT arriba a les escoles religioses

  El conflicte entre la llibertat religiosa i els drets dels gais té un nou camp de batalla: les escoles religioses a Califòrnia.

  PER DARCY COSTELLO
  Associated Press

  SACRAMENTO, CALIFÒRNIA, EUA: Una proposta de llei considerada en la legislatura de l'estat eliminaria la tradicional exempció de les lleis antidiscriminació per a institucions religioses, exposant potencialment les escoles a demandes d'estudiants i professors per violació de drets civils.

  Algunes escoles diuen que la mesura és un atac contra el seu lliure exercici de religió i diuen que l'exempció els permet elaborar polítiques als campus que s'ajusten a la seva fe.

  Actualment, les institucions religioses poden assignar dormitoris sobre la base de sexe, no identitat de gèneres, i penalitzar estudiants per violar codis morals de conducta, que poden incloure clàusules antitransgènere i sexualment estrictes.

  Derry Connolly, president de la Universitat Catòlica John Paul the Great, a Escondido, es va queixar que la proposta prova d'obligar les escoles a "canviar 2.000 anys d'ensenyaments per alinear-se amb la ideologia LGBT".

  "No es tracta més de deixar que d'altres visquin les seves vides. És 'si no t'ajustes a nosaltres et portarem a la cort', va dir.

  La proposta enfronta una prova en l'Assemblea, després de passar pel senat.

  Patrocinadors de la mesura diuen que la mateixa seria la primera del seu tipus al país i crearia un espai segur per a estudiants LGBT.

  El seu autor, el senador demòcrata Ricardo Lara, argumenta que els estudiants que assisteixen a universitats i escoles religioses haurien de tenir les mateixes proteccions que els estudiants d'altres escoles.

  "Els oponents de la igualtat dels LGBT han estat utilitzant el pretext de l'exercici de la religió per justificar discriminació", va dir Rick Zbur, director executiu del grup d'activisme Equality California.

  Sota la proposta, les escoles haurien de revelar si han rebut exempcions de les regles federals contra discriminació a estudiants actuals i aspirants, a més de professors i un altre personal.

  Alguns funcionaris diuen que temen que la mesura significaria que ells no podrien firmar un acord amb l'estat que és necessari per rebre beques per a estudiants de baixos ingressos. Funcionaris escolars diuen que, per poder firmar els acords, necessiten l'exempció de les lleis que prohibeixen discriminació.

  Patti Colston, portaveu de la Comissió d'Assistència a Estudiants a Califòrnia, diu que res en la mesura no impediria explícitament que una institució religiosa participés voluntàriament en les Beques Calç. Tanmateix, crearia una via per a acció legal per acusacions de discriminació.

  Font: Elnuevoherald.com


Trabajando...
X