Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Peru: el congressista Alberto de Belaunde assumeix la seva homosexualitat

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Peru: el congressista Alberto de Belaunde assumeix la seva homosexualitat

    El legislador es va referir al seu projecte d'Unió Civil com un reconeixement de drets i va donar a conèixer la seva orientació sexual.

    El congressista de "Peruans pel Kambio" Alberto de Belaunde va revelar obertament la seva homosexualitat al programa 'Tot se sap' de RPP, mentre sostenia una entrevista on explicava que la Unió Civil no solament és un tema matrimonial, sinó que un reconeixement de drets davant l'Estat.


    “Jo sóc gai... i crec que en un Estat constitucional de dret. Totes les persones tenen a veure els seus drets reconeguts, respectats i tutelats. Si un vol emprendre una vida en comú amb una altra persona, l'Estat ha de garantir que si aquesta persona s'emmalalteix, jo vaig a poder anar a visitar-ho que no és un tema patrimonial, és un tema humà”, va indicar De Belaunde.

    zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz congresista-alberto-de-belaund.jpg

    El legislador va donar detalls de l'inici de la seva lluita per la Unió Civil, la qual permetria grans avanços a nivell humà per a les parelles del mateix sexe.

    “El meu papà va ser l'advocat que va constituir el MOHL com a associació civil. Tinc una família bastant progressista i liberal. (…) Sí tinc parella des de fa cinc anys. Quan es parla del tema patrimonial, jo no vull ajuntar-me amb la meva parella a formar un celler, i amb la qual cosa hi hagi un patrimoni compartit, això no és una empresa, estem parlant d'una institució humana. El que vull és unir-me i que l'Estat em reconegui”, va assenyalar.

    També va explicar la seva experiència particular respecte al rebuig social a les mostres afectives en públic dels homosexuals.

    "A mi em passa alguna cosa que dubto que a Micky mai li ha passat que és quan vostès estan caminant pel carrer amb la seva parella i decideixen agarrar-se de la mà que és una reacció natural i moltes vegades ni ho pensen i ja estan agarrats de la mà. Si jo vull fer el mateix, primer haig de veure l'entorn i veure que estic en una situació segura i durant els segons i minuts que decideixi agarrar de la mà al meu nuvi, haig d'estar en permanent estat d'alerta per saber que no vaig a ser víctima d'agressió física o verbal", va relatar.

    Finalment, De Belaunde va apuntar que no és necessari portar la Unió Civil a un plànol de matrimoni, doncs es poden manejar altres definicions.

    "La institució del matrimoni d'acord a la nostra Constitució és entre un home i una dona. I considero que aquesta institució no necessàriament ha d'ampliar-se a altres supòsits. No veig la necessitat d'utilitzar-la quan tranquil·lament podem manejar altres definicions".

    Font: Diariocorreo.pe
Trabajando...
X