Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Aruba s'uneix al club de la igualtat aprovant les unions civils gais

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Aruba s'uneix al club de la igualtat aprovant les unions civils gais

    Aruba és una illa del Carib situada 10 quilòmetres al nord de la península de Paraguaná (Veneçuela), part del Regne dels Països Baixos. Juntament amb Bonaire i Curaçao forma les illes ABC.

    Aruba acaba d'unir-se al club dels països igualitaris en aprovar les unions civils gais. El parlament d'aquest paradisiaco país del Carib, que forma part dels Països Baixos, ha posat per fi al contrasentit de ser un país depenent d'Holanda, però no tenir legalitzades aquest tipus d'unions en comptar amb un alt grau d'autonomia.
    De fet, les parelles gais d'Aruba que volien unir-se havien de viatjar fins a Holanda, o fins a la propera Bonaire per contreure matrimoni.

    zzzzzzzzzzzzzzz aruba.jpg

    La legalització, que ha estat aprovada per 11 vots a favor, enfront de 5 vots en contra i 4 abstencions, va ser impulsada per la senadora Desirée de Sousa Croes, una dona obertament lesbiana que va haver de fer un d'aquests viatges per contreure matrimoni amb la seva parella.

    A més, la legalització permet també accedir a altres drets irrenunciables en qualsevol parella, com l'accés a la pensió per part de la parella, drets en l'àmbit patrimonial, o el dret a prendre decisions mèdiques d'urgència. Esperem que aquesta decisió del Parlament d'Aruba sigui el primer pas perquè altres països de la zona s'atreveixin a millorar la igualtat de tots els seus ciutadans en un àrea geogràfica que no brilla precisament pel respecte als drets LGBT.

    Font: ambienteg.com
Trabajando...
X