Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Orlando Cruz pot ser el primer boxejador d'elit obertament gai campió mundial

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Orlando Cruz pot ser el primer boxejador d'elit obertament gai campió mundial

    PER: JOAQUÍN GASCA

    "Sempre he estat i seguiré sent un orgullós porto-riqueny. Sempre he estat i seguiré sent un orgullós home gai". El 4 d'octubre de 2012, Orlando Cruz es convertia en l'únic boxejador en actiu a declarar públicament la seva homosexualitat. En aquell temps, s'enfrontaria al multicampió mexicà Orlando Salido pel títol mundial del pes ploma a La Vegas, però El Fenomen va naufragar en el setè assalt.

    zzzzzzzzzzzz Orlando Cruz.jpg


    Ho faria dins el ring en tot cas, perquè en els seus inmedaciones donava una lliçó de visibilitat i normalització amb un col·lectiu acostumat a rebre tota mena de cops, i sense guants. El porto-riqueny, es va presentar al pesatge amb uns calçons amb l'Arc de Sant Martí i es va faixar en les cordes amb una vestimenta que va fusionar la bandera gai amb la del seu país.

    Cruz volia homenatjar aquell dia a Emile Griffith, un púgil nord-americà -mort en 2012-, que també va sortir de l'armari encara que ho fes anys després de retirar-se. I ho va fer en la seva biografia amb el periodista Ron Ross "Segueixo preguntant-me que és estrany que és tot això. Mato a un home i la majoria ho entén i em perdona. No obstant això, estimo un home i aquesta mateixa gent ho considera un pecat imperdonable . Encara que mai vaig anar a la presó, he estat a la presó gairebé tota la meva vida ", explicava. El 1962, el cubà Bernardo Paret va dir "maricón" a Griffith mentre es pesaven al Madison Square Garden de Nova York per desestabilitzar-. Durant el combat, Griffith es va acarnissar: 17 cops en 7 segons, Paret entrar en coma i va morir als 10 dies.

    "Aquesta disputa és per Emile perquè ell mai va tenir el suport i el suport que jo he tingut", afirmava Orlando Cruz, que es casarà amb el seu xicot al desembre. "Quan Orlando guanyi el títol es convertirà en el més famós del món. Està unint a la premsa de la boxa, a altres gèneres i la gent que no li agrada la boxa", explicava el seu entrenador, Juan Antonio de León.

    zzzzzzzzzzzzzzzzzzz Orlando Cruz.jpg

    Cruz, en plena maduresa als seus 35 anys, no ha tornat a doblegar el genoll des de llavors. El seu rècord s'eleva fins a les 25 victòries -13 d'elles per K.O.- i després de vèncer al mexicà Gabino Cota fa unes setmanes es torna a situar en l'avantsala per ser campió mundial de la seva categoria. Espera ara al seu rival, amb la lliçó apresa i la llibertat de ser qui vol ser. Un boxejador orgullós de ser gai.


    Font: shangay.com
    Editado por última vez por Marcos Simon; https://www.amicsgais.org/forums/member/4472-marcos-simon en 17 de October, , 01:13:04.
Trabajando...
X