Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Multa de tres milions d'euros a un canal de televisió francès per una "broma" homòfoba

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Multa de tres milions d'euros a un canal de televisió francès per una "broma" homòfoba

    15010833157856.jpg
    El presentador de televisió Cyril Hanouna. AFP

    Un canal C8 francès del grup Canal + haurà de pagar una multa de tres milions d'euros per la difusió en un dels seus programes estrella d'una broma considerada homòfoba, segons una decisió presa dimecres pel Consell Superior de l'Audiovisual (CSA).

    En la seqüència difosa el passat 18 de maig, el polèmic presentador de televisió Cyril Hanouna va cridar en directe a diverses persones que van respondre a un anunci fals que havia publicat en un lloc de cites, en què es feia passar per un bisexual. Les persones en qüestió, majoritàriament homosexuals, no sabien que estaven passant en directe per televisió.

    Prop de 40.000 espectadors van presentar una denúncia davant el Consell Superior de l'Audiovisual, el màxim organisme regulador del sector audiovisual a França. Així mateix, diversos anunciants van retirar la seva publicitat del programa com a mesura de protesta. El presentador, un dels més populars a França, sobretot entre els joves, es va disculpar encara que va rebutjar les acusacions de homofobia. Per al CSA, Hanuna "va utilitzar diversos clixés i estereotips sobre els homosexuals ".

    En la seva decisió, el consell regulador va estimar més que "el canal C8 va violar greument el principi de respecte de la vida privada i la seva obligació de lluitar contra les discriminacions" . C8 va anunciar que presentarà un recurs a aquesta multa i va denunciar un tracte "desigual i discriminatori". " Aquesta és una decisió històrica que marca una línia vermella: no s'accepta l'homofòbia en els mitjans francesos i no es pot humiliar homosexuals a la televisió ni a la ràdio ", va declarar el president de l'associació SOS homofòbia, Joël Deumier .

    Font:
    ElMundo
Trabajando...
X