Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Sis mesos de presó per increpar i intentar agredir dues lesbianes al metro. Barcelona

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Sis mesos de presó per increpar i intentar agredir dues lesbianes al metro. Barcelona

    sis mesos.jpg
    Imatge d'arxiu del metro de Barcelona (Europa Press/TMB)

    Condemnada a sis mesos de presó, la dona va increpar dues lesbianes que es feien un petó al metro de Barcelona el juliol de 2019. Ells mateixes van gravar l'acció amb el mòbil, que es va fer viral.

    La condemnada ha arribat a un acord amb la Fiscalia que li evitarà la presó si paga una multa, indemnitza les víctimes i segueix un curs de drets humans sobre igualtat i diversitat afectiva i de gènere.

    En el judici que s'ha fet aquest dijous a l'Audiència de Barcelona s'ha establert que la dona haurà de pagar 500 euros a una de les víctimes per danys morals i 850 a l'altra pel mateix concepte i lesions. A banda, se li imposa una multa de 540 euros que podrà pagar en dos anys, a raó de 78 euros al mes.

    L'acord també inclou una ordre d'allunyament i no comunicació amb les víctimes durant tres anys.

    La Fiscalia acusava la dona d'un delicte d'odi i un altre de lesions lleus.

    L'advocat de l'acusació particular, Ton Mansilla, ha defensat l'acord perquè "l'agressora ha reconegut els fets i es repararà les víctimes".

    Aquest ha estat un dels primers judicis a Espanya per LGTBIfòbia al transport públic.

    La condemnada va justificar-se en un vídeo

    Els fets van passar a la línia 2 del metro. La dona, que viatjava amb un nadó, va retreure a la parella que es fes un petó en públic i davant d'un infant. Va insultar les dones i va intentar agredir-les.

    Durant els 10 minuts que van durar els fets, la dona els va dir "maricones", va afirmar que li feia "fàstic" que es fessin un petó i els va recriminar: "a més, catalanes!". També va dir que ella mateixa tenia un germà homosexual que no fa petons en públic "per respecte".

    Posteriorment, l'ara condemnada es va disculpar en un missatge enviat a La Vanguardia, en què va negar ser homòfoba ni racista i va argumentar que havia retret l'actitud de la parella perquè "es morrejaven" davant de menors i no pel fet de ser lesbianes.

    Arran d'aquest cas, l'Ajuntament de Barcelona va elaborar un protocol per tractar els incidents LGTBIfòbics al metro.

    Un WhatsApp contra la LGTBIfòbia

    L'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) ha posat en marxa una línia de WhatsApp per atendre víctimes d'LGTBIfòbia arreu del país. És la línia 699 901 651. La gestionen voluntaris i, per ara, està disponible el primer dimarts de mes de les 18 a les 20 hores.

    L'OCH ha remarcat que les dades mostren que al transport públic hi ha agressions d'aquesta mena malgrat que hauria ser "un espai segur i amable". En els informes anuals que fan des de 2014, la lesbofòbia és "l'opressió menys registrada", amb un 12% dels casos.

    Aquesta organització ha plantejat que el 22 d'abril sigui declarat "dia internacional contra l'LGTBIfòbia al transport públic".

    Si vols veure el vídeo clica aquí.

    Font: https://www.ccma.cat/324/sis-mesos-de-preso-per-increpar-i-intentar-agredir-dues-lesbianes-al-metro/noticia/3093040/
    Archivos Adjuntos
Trabajando...
X