Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Generalitat destinarà 4M d’euros per la contractació de les persones trans

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Generalitat destinarà 4M d’euros per la contractació de les persones trans

    Generalitat con la bandera LGTBI.jpg

    Aquesta nova línia de polítiques d’ocupació s’emmarca dins el programa ‘Treball i Formació’ del SOC dissenyada per atendre persones aturades de col·lectius vulnerables, especialment les dones
    La inversió total del programa és de 42 milions d’euros i es preveu superar les 1.800 persones contractades

    El Departament d’Empresa i Treball, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha publicat la convocatòria del programa “Treball i Formació”, una política de foment de l’ocupació que subvenciona la contractació de persones en situació d’atur i pertanyents a col·lectius amb més dificultats per accedir al món laboral i, per tant, major risc d’exclusió social.

    A més del contracte laboral a jornada completa durant un any, el programa inclou formació per a l’adquisició de competències professionals i transversals, així com acompanyament per afavorir la inserció laboral de la persona beneficiària. En total, la inversió és de 42 milions d’euros i es preveu superar les 1.800 persones contractades.

    La novetat de la convocatòria d’aquest any és la línia destinada a la contractació de persones trans*, ja que es tracta d’un col·lectiu que pateix encara discriminacions en molts àmbits, també el laboral, i amb veritables dificultats per trobar feina: aproximadament un 85% de les persones trans* estan desocupades.

    Aquest fet condemna moltes d’aquestes persones a l’exclusió social. La previsió inicial –tot i que depèn de les sol·licituds de facin les entitats socials contractadores- és destinar a aquesta línia aproximadament 4 milions d’euros, que es traduirien en gairebé 200 persones trans* contractades.

    A més de les persones trans*, la convocatòria 2021 de “Treball i Formació” estableix com a col·lectiu prioritari les dones –especialment les que es troben en situació de major vulnerabilitat, com víctimes de violència masclista, desocupades de llarga durada o famílies monomarentals- i es destinen a la seva contractació més recursos que mai en aquest programa. En concret, 21 milions d’euros que generarien prop de 900 contractacions.

    Actualment, el 55% de les persones en situació d’atur són dones

    El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, ha remarcat que les ajudes dirigides a col·lectius vulnerables són “mesures necessàries per a acabar amb les desigualtats estructurals existents en la societat”.

    Per part seva, la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, ha subratllat que les subvencions del SOC suposen una mesura per a “una distribució justa dels drets i les oportunitats, sobre la base del reconeixement i el respecte a la diferència”.

    No obstant això, Verge ha matisat que aquestes ajudes per si soles “no solucionaran la bretxa que viuen les dones i les persones trans”, encara que les ha valorat com un pas endavant per a disminuir-la.

    Font:: https://orgull.cat/generalitat-destinara-4m-deuros-per-la-contractacio-de-les-persones-trans



Trabajando...
X