Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Condemna pionera al porter d'una disco de BCN per vetar l'entrada a transsexuals

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Condemna pionera al porter d'una disco de BCN per vetar l'entrada a transsexuals

    La sentència, que encara no és ferma, l'inhabilita per exercir la professió durant un any

    Un jutjat de Barcelona ha condemnat un porter de discoteca a un any d'inhabilitació per exercir aquesta professió i a una indemnització per danys morals al denegar l'entrada de forma discriminatòria a dues dones transsexuals, i, segons la Fiscalia de Barcelona, és la primera sentència coneguda a Espanya en què s'aplica l'article 512 del Codi Penal per a aquest tipus de fets.

    Aquest article del Codi Penal es refereix als professionals que deneguen a una persona una prestació a què tingui dret "per raó de la seva ideologia, religió o creences, la seva pertinença a una ètnia, raça o nació, el seu sexe, orientació sexual, situació familiar, malaltia o minusvalidesa", par als quals estableix penes d'un a quatre anys d'inhabilitació.

    Aquest cas va tenir lloc el 30 d'octubre del 2011 cap a les dues de la matinada, quan un porter de la discoteca Get Back del carrer Aribau de Barcelona (Eixample) no va deixar entrar les dones amb l'argument que "el seu cap no volia barrejar els ambients", en al·lusió a la seva condició de transsexuals.

    Aquesta va ser la segona de les excuses, ja que, en un principi, els va dir que no podien entrar perquè l'aforament estava ple, encara que seguien entrant més persones al local, segons els fets que la sentència considera provats, i que també confirma que els denunciants van patir una crisi "d'ansietat, angoixa i impotència".

    L'acusat, responsable de la porta, va declarar en el judici davant la magistrada del Jutjat Penal 6 de Barcelona, Graziella Moreno, que "és pare d'una noia transsexual i no té prejudicis", que treballa a la discoteca des del 1983, i que no se'ls va deixar entrar per problemes d'aforament.

    Absolt un altre acusat

    La jutge l'ha condemnat a la inhabilitació d'un any per exercir aquest càrrec i a indemnitzar a cada transsexual amb 300 euros per danys morals, de la qual cosa és responsable civil subsidiària la discoteca.

    Per una altra banda, ha absolt un altre acusat en la causa, controlador d'accés de la discoteca, que era a la mateixa porta, al considerar que "no va intervenir en els fets"; la sentència encara no és ferma i encara es pot interposar recurs d'apel·lació.

    Font: Condemna pionera al porter d'una disco de BCN per vetar l'entrada a transsexuals
Trabajando...
X