Llibres


1,2,3,4… historietes diverses

Editorial Bellaterra, Barcelona, 2011
Disponible en català o castellà
ISBN: 978-84-7290-557-3
15 x 21 cm, 24 pàg.
Preu: 5€

Aquesta obra sorgeix de la reflexió i del debat del GAG a l’observar que avui dia encara perduren l’homofòbia i la transfòbia: formes de discriminació per l’opció sexual o per la identitat de gènere. Volem recordar que en molts països aquests comportaments encara són castigats amb presó, tortura i pena de mort. I en la nostra societat moltes persones del col·lectiu LGTB (Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals) continuen marxant dels pobles o de les petites ciutats per viure en d’altres de més grans on l’anonimat els permet expressar-se com realment són. Encara es poden sofrir acomiadaments laborals o, com en el cas de la transsexualitat, pot resultar molt difícil accedir a un lloc de treball, a la qual cosa cal afegir el rebuig familiar que suposa en molts casos.

Aquest còmic és una eina bàsica pensada per als adolescents, que pretén contribuir a eliminar l’homofòbia i la transfòbia i al mateix temps reivindicar un món més respectuós i inclusiu, en el qual per fi puguem arribar a la igualtat social per a tothom.

Perquè qualsevol pot formar part d’una d’aquestes historietes.


Homosexuals i Transsexuals: Els Altres represaliats i discriminats del Franquisme, des de la memòria històrica

Editorial Bellaterra, Barcelona, 2008
Disponible en català
ISBN: 978-84-7290-435-4
14 x 22 cm, 192 pàg.
Preu: 15€
Autors: José Benito Eres Rigueira y Carlos Villagrasa Alcaide (Coordinadors)

Les persones homosexuals i transsexuals van patir persecució legal, política i social durant el franquisme, i també han patit l’oblit posterior, ja que molt sovint han estat absents en els homenatges o actes de reconeixement públic a altres col•lectius que van ser objecte de la repressió per motius polítics o socials.
Aquesta obra col•lectiva ofereix, per primer cop, un estudi acurat i rigorós sobre la repressió i la discriminació de les persones homosexuals i transsexuals al llarg del franquisme. Des de la perspectiva de la memòria històrica, presenta les recerques dels experts més reconeguts en aquest àmbit i testimonis dels protagonistes d’una persecució vergonyosa.
Algunes de les contribucions a l’obra posen l’accent en les connexions del franquisme amb el nazisme i els elements comuns en la vulneració dels drets humans per raó de l’orientació sexual i la identitat de gènere a altres països europeus el segle passat. D’altres, incorporen l’estudi sobre la invisibilitat de les dones lesbianes durant aquest període. I tot això amb un llenguatge directe, clar i senzill, que en facilita la lectura i la comprensió, ja que el llibre no es dirigeix només a experts o estudiosos, sinó a totes les persones interessades a avançar en la consolidació del principi d’igualtat i en els valors democràtics.

https://www.ed-bellaterra.com/php/autorsInfo.php?idAuthor=300432

Veure la plana web del projecte Memòria històrica LGTB