Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Manifest del dia internacional contra el VIH/Sida.

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Manifest del dia internacional contra el VIH/Sida.

  Comunicat conjunt Associacions, Fundacions de Catalunya i Generalitat de Catalunya. Departament de Salut.

  Dia Mundial de la de la Sida 2012

  Per vint-i-cinquè any consecutiu l’1 de desembre de 2012 serà un dia d’acció comunitària per fomentar la conscienciació pública i la implicació de la societat en la lluita contra el VIH. La campanya d’aquest any, sota el lema “Junts acabarem amb la sida”, vol fer un èmfasi especial en els reptes pendents en l’abordatge d’aquesta infecció i en el treball conjunt.

  Fent una mirada enrere, podem veure que s’han assolit reptes molt importants durant els últims anys, però també és cert que ens en queden molts pels quals cal continuar treballant, i reptes nous que hem de plantejar-nos per continuar avançant.

  Hem de mantenir els missatges sobre les mesures de protecció i l’accés als serveis sanitaris de la població nouvinguda, fer més accessible la prova de detecció de VIH per disminuir el retard diagnòstic i difondre que el bon compliment terapèutic afavoreix la persona infectada alhora que és un acte de solidaritat comunitària, ja que fa disminuir la càrrega viral i, per tant, la probabilitat de transmissió.Així mateix, cal continuar treballant en la recerca de vacunes que evitin la infecció o eliminin el VIH de l’organisme.

  Tot i que l’estigmatització i la discriminació han disminuït al llarg dels anys, encara continuen existint en alguns àmbits, especialment en el món laboral. Per tant, és imprescindible dirigir esforços per assolir els reptes en els nivells social i laboral, i al mateix temps avançar en la prevenció de la infecció.

  La continuïtat i perseverança de les polítiques enfront del VIH és fonamental. En aquest sentit, cal reforçar el missatge sobre la necessitat de vetllar pel respecte dels drets humans i de les llibertats fonamentals de la persona. L’experiència ens ha demostrat que els programes per combatre el VIH aconsegueixen millors resultats quan es fonamenten en els drets humans i impliquen les comunitats afectades.

  Aquesta jornada és una bona oportunitat perquè tothom prengui consciència de la necessitat d’aprofitar les noves vies d’informació i comunicació per sensibilitzar la població, per fer-la més partícip i encoratjar-la a continuar treballant conjuntament en la lluita contra la infecció pel VIH i la sida i contra la discriminació.
Trabajando...
X