Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

PROUD Ripollet: 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • PROUD Ripollet: 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

  bandera gayjpg.jpg

  28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

  Tot just finalitza la setmana de l'Orgull, i com cada any al voltant del 28 de juny sorgeixen les mateixes preguntes: Que és l'orgull LGTBI? Que s'hi celebra? Perquè s'hi celebra?

  Des de Proud Ripollet permeteu-nos aclarir alguns d'aquests dubtes.

  El dia 28 de juny se celebra el dia Internacional de l'Orgull LGTBI, l'orgull de pertànyer a una comunitat que lluitat dia a dia per igualar els seus drets als de la resta de la població.

  El 28 de juny el que realment es commemora és l'inici del moviment d'alliberació LGTBI, arran dels disturbis de Stonwell (Nova York) el 1969. Aquell dia es van produir un seguit de manifestacions espontànies contra una batuda policial que va tenir lloc durant la matinada al conegut bar de Stonewall Inn. Aquests disturbis van ser la primera vegada que la comunitat LGTBI va lluitar contra un sistema que els perseguia i van servir de catalitzador del moviment pro drets LGTBI a tot el món.

  El 26 de juny de 1977, convocada pel Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) es va produir la primera manifestació LGTBI a Espanya, va ser a Barcelona i va recórrer les Rambles. El sentiment era el mateix, aconseguir la llibertat en el moment en què la resta de la població aconseguia llibertat, després de la dictadura franquista. Podríem pensar que la nostra societat ja ha avançat i que potser ja no cal celebrar aquest dia, que ja hem assolit els drets que volíem, que ja es respecta que una persona pugui tenir una parella del mateix sexe.... Res més apartat de la realitat. Cada dia es produeixen agressions lgtbifòbiques arreu del món, de fet, encara a 72 països és delicte ser homosexual i en 8 d'ells sota pena de mort. A Catalunya les agressions lgtbifòbiques hi han augmentat un 20% en els últims 2 anys, tot i tenir una de les lleis contra la lgtbifòbia més complertes del món.

  Per aquest motiu és pel que s'hi celebra el dia de l'Orgull, perquè encara queda molt per lluitar, molts drets per aconseguir.
Trabajando...
X