Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

El col·lectiu LGTBI es reivindica i entrega el premi Girona Orgullosa a l'historiador Leopold Estapé

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • El col·lectiu LGTBI es reivindica i entrega el premi Girona Orgullosa a l'historiador Leopold Estapé

  preview_m.jpg

  Dia gran i reivindicatiu del col·lectiu LGTBI de la ciutat de Girona. Després que el 28 de juny, dia internacional de l'Orgull LGTBI, s'haguessin de suspendre els actes previstos a la ciutat per una onada de calor, finalment ahir es van poder portar a terme algunes de les activitats previstes aleshores. La gran novetat respecte d'anys anteriors va ser l'entrega del premi Girona Orgullosa, un guardó que es va donar per primer cop. El premiat va ser l'historiador especialitzat en història LGTBI, activista i bloguer Leopold Estapé. Estapé va ser un dels participants en la primera manifestació de Barcelona i ahir va rebre la distinció per la seva llarga defensa dels drets del col·lectiu.

  Poca estona abans, es va inaugurar el local de l'Espai LGTBI de Girona. Ja estava en funcionament des del mes de setembre, però aprofitant que són les Fires de Girona i que s'entregava el premi, van decidir organitzar un nou acte d'inauguració. L'espai LGTBI Girona –format per les associacions FAGC Girona, Grup de Lesbianes de Girona, Girona Orgullosa i Comissió Unitària 28 de Juny- està, provisionalment, al número 6 del carrer de Sant Josep.

  Anteriorment, estaven ubicats al carrer Nou del Teatre però van haver de canviar d'emplaçament per les obres de rehabilitació de l'edifici de l'antic cinema Modern. Hi ha el compromís municipal que l'espai definitiu s'acabi obrint al barri Devesa-Güell.

  D'altra banda, dins els actes del col·lectiu inclosos en les Fires hi ha la repintada del pas de vianants de la plaça Independència amb els colors de l'arc de Sant Martí, un dels símbols del col·lectiu. Serà aquest dissabte, al migdia, quan els organitzadros també han previst celebrar un vermut.

  La placa de Stonewall

  A la plaça Independència, el Consell municipal LGTBI, la Comissió Unitària 28 de Juny i l'Espai LGTBI de Girona van organitzar, al maig, una jornada amb motiu de la diada internacional de lluita contra l'LGTBI-fòbia. L'acte principal va ser la col·locació d'una placa commemorativa dels 50 anys de la revolta de Stonewall. La placa es va col·locar a tocar d'un pas de vianants amb els colors de l'arc de Sant Martí. Segons els organitzadors, la ciutat de Girona va ser la primera ciutat de l'Estat que a commemor amb un monument la famosa revolta de Stonewall. Aquell dia, la pluja no va aconseguir aturar l'acte.

  Font: https://www.diaridegirona.cat/girona...9Sh8iV8F4Ed3eM
Trabajando...
X