Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Nota de premsa del referèndum

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Nota de premsa del referèndum

  POLÍTICA
  Barcelona, 18 de juny de 2006  REFERÈNDUM DE REFORMA DEL ESTATUT DE CATALUNYA

  REFRENDAT L’ESTATUT DE LES LLIBERTATS PERSONALS


  Un cop escrutat el resultat del referèndum de reforma del Estatut de Catalunya en que el text proposat ha obtingut el recolzament majoritari dels votants, la federació d’associacions Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya fa públic el seu entusiasme i es felicita pel resultat obtingut. Aquest nou Estatut consolida la no discriminació per causa d’orientació sexual, reconeix la pluralitat de famílies sense excloure ningú i incorpora un compromís sense precedents al món en lleis d’aquesta categoria sotmeses a referèndum, com és el compromís d’eradicar el racisme, l’antisemitisme i la homofòbia.

  Declaracions.

  Jordi Petit, President Honorífic de la CGL i, a títol personal, membre actiu de la Campanya “Estatut JO SÍ », manifesta: “Cal felicitar-nos pel text aprovat perquè significa un exercici de solidaritat internacional respecte del col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals perseguits arreu del món, especialment als prop de 80 països on és il·legal l’homosexualitat i els set on es castiga amb pena de mort. És el primer text d’aquesta categoria al món on apareix el compromís d’eradicar la homofòbia. El resultat del cos electoral català contrasta amb els onze referèndums a onze estats dels EUA que van barrar el pas al dret de matrimoni homosexual en ocasió de les darreres eleccions presidencials d’aquell país. El nou Estatut de Catalunya serà d’immediat un text que esdevindrà referent per a tot el moviment pro-Drets Humans d’arreu, doncs també incorpora altres compromisos amb la defensa dels drets individuals. N’estem molt orgullosos. Qui ens tenia que dir, ara fa un any, quan els bisbes i el PP van sortir al carrer el 18 de juny de 2005 a Madrid contra la igualtat de drets de gais i lesbianes, que avui votaríem a Catalunya contra la homofòbia, i a més, guanyaríem!”.

  Antonio Guirado, Secretari General de la CGL, declara: “El nou Estatut de Catalunya que ha estat avui aprovat significa el deure de les autoritats de casa nostra de vetllar per la igualtat de totes les persones amb independència de la seva orientació sexual, del tipus de família constituït dins la legalitat i alhora implica treballar per eradicar l’homofòbia. Això ho esperem i ho demanarem als actuals i futurs governants. Queda així consolidada la igualtat legal de les persones homosexuals que havia estat reconeguda per la recent reforma del Codi de Família i pel dret d’adopció per a parelles del mateix sexe a Catalunya i per la llei estatal que amplia el dret de matrimoni als homes i dones homosexuals.

  Que ningú pensi que la igualtat legal és suficient per al ple respecte i normalització social del fet homosexual, persisteix la homofòbia que es fa present a les injúries del llenguatge quotidià i els acudits, a l’absència de referències sobre diversitat sexual i afectiva a l’ensenyament i en declaracions i fins i tot atacs de minories fanàtiques. Creiem que cal augmentar la dotació i competències del Pla per la Igualtat de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals de la Generalitat de Catalunya, és necessari estudiar i cercar solucions a problemes poc visibles com els suïcidis de joves homosexuals i transsexuals, la discriminació de la tercera edat homosexual i transsexual, la invisibilitat de les dones lesbianes o l’augment d’infeccions del VIH/SIDA entre joves en general i gais en particular, entre d’altres problemes que són fruit de la opressió encara existent. És necessari alhora endegar programes de cooperació amb les autoritats estatals per a donar suport a les associacions de homosexuals i transsexuals d’Amèrica Llatina sense recursos i per a potenciar a llurs països els drets civils i la lluita contra el VIH/SIDA. Cal alhora treballar respecte de la immigració que ens arriba per a donar suport als homosexuals i transsexuals immigrats, generalment ignorats per les seves comunitats d’origen, i en alguns casos encara més discriminats si són portadors del VIH/SIDA.

  Tota la immigració que arribi a casa nostra ha de conèixer quin són els drets dels que ens hem dotat respecte de la dona i les persones homosexuals i transsexuals, per a afavorir una integració harmònica i respectuosa de la legalitat vigent.

  Aquest nou estatut significa un gran compromís institucional i social per a eixamplar les llibertats personals”.

  Gabinet de Mitjans de Comunicació de la Coordinadora Gai-Lesbiana
Trabajando...
X