Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Declaració institucional de suport al Dia Internacional de lluita contra l'homofòbia

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Declaració institucional de suport al Dia Internacional de lluita contra l'homofòbia  El grup de Llibertats Sexuals de Joves d'Esquerra Verda, ha proposat a través del grup parlamentari d'ICV-EA al parlament de Catalunya que el 17 de maig es declari com a dia internacional contra la homofòbia i la transfòbia. Finalment és va votar el 22 de juny.  Declaració institucional de suport al Dia Internacional de Lluita contra l’Homofòbia i la Transfòbia


  La progressiva consecució de la igualtat en drets civils ha obert vies de llibertat al conjunt de ciutadans i ciutadanes de diversos països, però cal no oblidar la persistència d’actituds homòfobes i de legislacions contràries als drets humans en molts països on els actes homosexuals són condemnats per la llei, en alguns casos, amb condemnes que poden arribar fins a la pena de mort.

  És per tot això que són tan importants les iniciatives com les que promouen el 17 de maig com a Dia Internacional de Lluita contra l’Homofòbia i la Transfòbia. La International Lesbian and Gay Association (ILGA) ha demanat suport per a aquesta idea de Louis-Georges Tin, investigador de la Universitat de Manchester i editor d’un diccionari de l’homofòbia.

  Aquesta data constitueix una fita històrica i un símbol molt important en la lluita pel reconeixement dels drets de les lesbianes, els gais, els transsexuals i els bisexuals (LGTB), ja que el 17 de maig de 1990 l’Assemblea de l’Organització Mundial de la Salut va suprimir l’homosexualitat de la llista de les malalties mentals. Han donat suport a aquesta iniciativa diverses organitzacions, com ara l’European Association for Human Rights, la International Federation of Human Rights i organitzacions LGTB de quaranta països, i també diversos estats, com ara Bèlgica o el Canadà.

  El 18 de gener de 2006 el Parlament Europeu va aprovar una resolució sobre l’homofòbia en què, entre altres consideracions, afirma que cal actuar en l'àmbit de la Unió Europea i en cada un dels seus estats membres per a eradicar l’homofòbia i promoure una cultura de llibertat, tolerància i igualtat entre els seus ciutadans. També insta a intensificar la lluita contra l’homofòbia amb mitjans educatius a les escoles, a les universitats, als mitjans de comunicació i als llocs de treball.

  El Dia Internacional de Lluita contra l’Homòfobia i la Transfòbia té per objectiu articular accions i reflexions per a combatre totes les formes de violència físiques, morals o simbòliques lligades a l'orientació sexual o la identitat de gènere. Una societat plenament lliure i democràtica ha d’ésser lliure d'homofòbia i transfòbia i ha de garantir a tothom la plena igualtat tant legal com social.

  En aquest context, el Parlament de Catalunya dóna suport a la Declaració del 17 de maig com a Dia Internacional de Lluita contra l’Homofòbia i la Transfòbia, i es compromet a impulsar les mesures pertinents per a eliminar aquestes xacres socials.


  Palau del Parlament, 22 de juny del 2006
Trabajando...
X