Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Milers de persones surten al carrer per reivindicar els drets dels homosexuals

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Milers de persones surten al carrer per reivindicar els drets dels homosexuals

  > Milers de persones surten al carrer per reivindicar els drets dels homosexuals

  Gais, lesbianes i transsexuals reclamen a Barcelona la igualtat i els drets del col·lectiu

  JOSUÉ GARCIA. Barcelona
  Milers de persones van recórrer ahir a la tarda els carrers del centre de Barcelona en la manifestació del Dia Internacional per a l'Alliberament d'Homes i Dones Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals. Aquest any, la manifestació feia un especial èmfasi a denunciar la situació que viuen les persones homosexuals i transsexuals d'edat més avançada, molts dels quals viuen en una situació de marginalitat. Durant la marxa també es van poder escoltar consignes a favor dels diferents models de família, així com crítiques al PP, a l'Església catòlica i a l'alcalde, Joan Clos, a qui reprotxen l'aprovació de l'ordenança de la convivència.


  + Un moment de la manifestació, ahir a la tarda, pel carrer de Pelai de Barcelona. Foto: GABRIEL MASSANA

  La manifestació va sortir, com és habitual, des de la plaça Universitat i va avançar lentament pel carrer de Pelai i la Rambla fins a arribar, més de dues hores després, a la plaça de Sant Jaume. Des de la comissió organitzadora xifraven en prop de 40.000 les persones que havien assistit a la concentració festiva. Per la Guàrdia Urbana, però, només hi havia 3.500 persones. Un cop a la plaça de Sant Jaume es va llegir el manifest, que aquest any denuncia la marginalitat de què són objectes moltes persones homosexuals i transsexuals de més de 50 anys, amb situacions de precarietat econòmica, soledat i negació de la seva sexualitat, fortament reprimida durant els anys del franquisme.

  Com ja és habitual en aquesta marxa, el to reivindicatiu es va barrejar amb l'ambient més festiu de les carrosses, que omplien de música la Rambla i provocaven els espectadors llançant-los aigua. Un grup cantava «Sí, sí, sí, som bi», la Joventut del PSC repartia pomes i peres –en al·lusió a les declaracions d'Ana Botella, que comparava les fruites amb el matrimoni entre persones del mateix sexe– i una altra de les carrosses recordava la polèmica ordenança de la convivència impulsada per l'alcalde de Barcelona. De fet, Joan Clos ha estat aquest any el «guanyador» del Totxo Rosa que cada any atorga l'entitat Col·lectiu Gai de Barcelona a la persona amb una actitud més homòfoba, ja que, denuncien que aquesta norma restringeix les llibertats i penalitza qualsevol mostra d'afectivitat al carrer.

  Des de l'organització de la manifestació, la Comissió Unitària 28J, Eugeni Rodríguez es mostrava molt satisfet pel desenvolupament de la marxa. Tot i que reconeix que no s'havien igualat les xifres de l'any passat –la més multitudinària fins al moment coincidint amb l'aprovació dels matrimonis d'homosexuals–, considera l'assistència un èxit tenint en compte que no hi havia la mateixa pressió mediàtica. Rodríguez va lamentar que hagin augmentat les denúncies per homofòbia i va exigir que s'inclogui en els currículums escolars l'educació en la diversitat sexual per posar fre a aquestes actituds.

  A la manifestació, també hi van assistir representants d'ICV i d'ERC, així com el nou responsable del programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual de la Generalitat, Màrius Tàrrega, que va destacar que s'hagin descentralitzat els actes a ciutats que no siguin Barcelona. Tàrrega va explicar la voluntat del govern d'aprovar, abans que s'acabi la legislatura, un pla interdepartamental per lluitar contra la discriminació de les persones homosexuals. També es van reunir desenes de milers de persones a la manifestació de Madrid. Des d'allà, el president d'honor de la Coordinadora Gai-Lesbiana, Jordi Petit, va criticar l'organització de la concentració catalana i que coincidís amb el dia de la madrilenya.
  Editado por última vez por nadia; https://www.amicsgais.org/forums/member/33-nadia en 3 de July, , 09:38:30.
Trabajando...
X