Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Catalunya disposa per primera vegada d’un pla per a la no discriminació de persones h

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Catalunya disposa per primera vegada d’un pla per a la no discriminació de persones h

  Catalunya disposa per primera vegada d’un pla per a la no discriminació de persones homosexuals i transsexuals

  El document, pioner a l’Estat espanyol, treballarà de manera interdepartamental l’eradicació de l’homofòbia i la transfòbia a Catalunya


  El Govern ha aprovat el Pla interdepartamental per a la no discriminació de les persones homosexuals i transsexuals, un reglament que, per primera vegada des d’un Govern de la Generalitat, recull polítiques específiques per a aquest col·lectiu. Es tracta d’una iniciativa pionera a l’Estat espanyol que compta amb una dotació pressupostària de 90.000 euros.

  El Pla, coordinat pel Programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual, del Departament de la Presidència, marca les línies d’actuació que després desenvoluparan els diferents departaments del Govern. El document, de caràcter transversal, implica a 18 àrees de Govern i incideix en vuit àmbits: legislatiu i jurídic, laboral, de la salut, educatiu, cultural, de la comunicació, del benestar i de la participació i la solidaritat. El seu principal objectiu és vetllar per l’eradicació de qualsevol forma de discriminació per raó de sexe o gènere.

  Entre les actuacions que contempla, destaca la creació d’un marc laboral que esmenti clarament la no discriminació de l’homosexualitat i de la transsexualitat; l’assessorament de l’alumnat homosexual i transsexual per tal que puguin expressar sense por ni vergonya la seva orientació sexual i de gènere; la creació d’un centre de documentació i consulta del fet homosexual, lèsbic i transsexual o l’impuls de campanyes que afavoreixin la cohesió social.

  El Pla també preveu la creació d’un òrgan consultiu permanent que permeti una comunicació més fluïda amb les entitats, institucions i agents socials implicats, en la qual ja hi està treballant el Programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual.
Trabajando...
X