Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

La Coordinadora Gai-lesbiana De Catalunya Denuncia Els Partits Polítics Que S’han Opo

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • La Coordinadora Gai-lesbiana De Catalunya Denuncia Els Partits Polítics Que S’han Opo

    POLITICA


    Barcelona, 29 d’octubre de 2006

    Vota Rosa
    LA COORDINADORA GAI-LESBIANA DE CATALUNYA DENUNCIA ELS PARTITS POLÍTICS QUE S’HAN OPOSAT A LA IGUALTAT PER AL COL·LECTIU HOMOSEXUAL I TRANSSEXUAL


    Amb ocasió de les properes eleccions al Parlament de Catalunya, la Junta Executiva de la federació d’associacions Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya manifesta:


    1.- Cal felicitar-se per la plena igualtat legal assolida per la comunitat homosexual i transsexual en aquests darrers tres anys, una fita sense precedents que ha esdevingut referent mundial. Ens referim entre d’altres avenços a la reforma del Codi de Família que a Catalunya va permetre el reconeixement de les famílies homoparentals i el dret d’adopció a les parelles del mateix sexe, la reforma del Codi Civil que permet el matrimoni i l’adopció per a parelles del mateix sexe i el projecte de llei d’identitat de gènere en tràmit. Aquestes fites legals han estat fruit de la tasca del moviment associatiu GLTB, del conseqüent canvi social i del compromís dels partits PSC, ERC i ICV-EUiA. Resta encara, per concloure aquest procés legal, la reforma del registre civil per a poder inscriure conjuntament els fills de les parelles lesbianes i , d’altra banda, assegurar la prestació gratuïta de la cirurgia de reasignació de sexe per a les persones transsexuals que ho desitgin.


    2.-Ens felicitem també per la creació del Programa per a la l’Igualtat del Col·lectiu gai, lesbià i transsexual de la Generalitat de Catalunya, una institució pionera que exigim continuï prosperant a la propera legislatura.


    3.-La federació Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya, davant dels avenços assolits, denuncia la posició contrària a la plena igualtat de la comunitat homosexual i transexual que reiteradament han manifestat el PP, Unió Democràtica (membre de la coalició CiU) i el mateix Artur Mas votant al Parlament de Catalunya contra el dret d’adopció de les parelles del mateix sexe. Entenem que en democràcia cal garantir la igualtat de totes les persones i el dret de les minories a no ser discriminades. Denunciem alhora els insults de la candidata Sra. Montserrat Nebrera, segona de la llista del PP, que el dia 19 a Mataró va comparar els matrimonis homosexuals a la unió d’un gos o d’un dofí amb una senyora.


    4.-La federació Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya valora que els drets legals assolits no impliquen encara la plena igualtat real per a les persones homosexuals i transsexuals i que cal una àmplia tasca de futur a nivell social. Per aquesta raó les institucions de govern sorgides de les eleccions del proper dia 1 poden jugar un paper de suport o de obstrucció a la igualtat social de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals.


    Tu decideixes, tu votes.


    Junta Executiva de la Federació d’Associacions Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya.
Trabajando...
X