Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Nota de premsa de l'Associació de Gais i Lesbianes Policies

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Nota de premsa de l'Associació de Gais i Lesbianes Policies

    Nota de premsa

    Barcelona, a 21 de novembre de 2006

    Un fulletó editat amb la col·laboració de la Generalitat recomana no anar a la policia en cas d'agressió


    Des de l'associació de gai i lesbianes policies (gaylespol) es valora positivament que s'editin guies que informen sobre els passos a seguir en casos d'agressions, si més no, i en relació a la "Guia antidiscriminatòria per a gais i lesbinaes" presentada el passat dissabte i editada per el Front d'Alliberament Gai de Catalunya, considerem que la informació proporcionada no s'adequa a la realitat i que, en la seva redacció actual, dificulta la feina dels serveis de policia de Catalunya en la lluita contra aquest tipus d'agressions.
    El tríptic recull una sèrie de recomanacions sobre què fer un cop s'ha estat víctima d'una agressió. La guia emplaça a la víctima a dirigir-se immediatament a un hospital per certificar els danys, apuntar testimonis si n'hi han i presentar denúncia al jutjat de guàrdia, i diu explícitament entre parèntesis que només excepcionalment es farà a la policia.
    Entenem, en primer lloc, que no és admissible que en un tríptic fet amb la col·laboració de la Generalitat es posi en dubte la professionalitat de la Policia per atendre els ciutadans amb qualsevol problemàtica. En tot cas, si l'atenció no s'adequa a les circumstàncies, la legislació dels cossos de policia disposa dels instruments necessaris per a fiscalitzar-la. Així mateix Gaylespol està treballant amb els organismes oficials per tal d'articular un protocol per a les agressions homofòbiques, donada la forta victimització que suposa una agressió d'aquesta tipologia.
    Respecte a les recomanacions fetes, emplacem a tots aquells ciutadans que hagin sofert una agressió, ja sigui homofòbica o no, a posar-ho immediatament en coneixement dels serveis d'emergència mitjançant el 112, sol.licitar assistència mèdica en cas d'urgència i aportar totes aquelles dades que puguin conduir a la detenció dels agressors en les proximitats del lloc dels fets.
    Properament, gaylespol editarà tríptics amb aquests consells per tal de fer-los arribar al conjunt de la comunitat. El president de l'associació, Víctor Argelaguet, ha declarat que "a aquestes alçades no és creïble qüestionar tota la policia per atendre aquest tipus d'incidents, i el pretés allunyament promogut en aquest tríptic no ajuda a l'apropament dels cossos de seguretat amb els col.lectius GLBT".


    --
    Victor Argelaguet | President
    Associació de Gais i Lesbianes Policies

    www.gaylespol.org
Trabajando...
X