Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Gaylespol i l'Escola de Policia de Catalunya signaran un conveni de col·laboració

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Gaylespol i l'Escola de Policia de Catalunya signaran un conveni de col·laboració

    Gaylespol i l'Escola de Policia de Catalunya signaran un conveni de col·laboració




    Gaylespol, l'associació de policies gais i lesbianes, i l'Escola de Policia de Catalunya (EPC) signaran properament un conveni de col·laboració que regularà la cessió per part de Gaylespol dels seus recursos documentals, bibliogràfics i multimèdia relatius a l'homosexualitat i la policia al Centre de Documentació Policial català.
    Gaylespol ha arribat a aquest acord amb el director de l'EPC en el marc de la col·laboració amb aquesta escola i amb el Departament d'Interior. La junta de l'associació es va reunir recentment amb Joan Boada, secretari general d'Interior, per discutir sobre la creació d'una comissió per la diversitat en el cos policial, així com la inclusió en els plans de formació de l'EPC de seminaris troncals sobre homosexualitat i homofòbia.
    Gaylespol, la Coordinadora Gai-Lesbiana i l'EPC ja han col·laborat les darreres setmanes en la impartició de seminaris i tutories pilot a més de 150 aspirants a policia (mossos d'esquadra i policies locals). Aquests seminaris han comptat amb la participació dels coordinadors de formació de l'EPC, professors de sociologia, antropologia i dret de les universitats catalanes (Òscar Guasch, Olga Viñuales i Ricard de la Rosa) i representants de Gaylespol i la CGL.
    Gaylespol, que aplega policies de Catalunya però també ertaiznes i, més recentment, policies nacionals de Madrid, ha elaborat un qüestionari sobre coneixement i actituds envers les persones GLBT que va ser distribuït en aquesta experiència pilot i que servirà per dissenyar els futurs cursos de formació que aquesta associació i el Departament d'Interior portaran a terme per a tots els aspirants a policia a Catalunya. També es preveu fer una campanya amb el lema "No t'ho callis", coordinada per Gaylespol i amb el suport d'altres associacions GLBT, per encoratjar que les víctimes de delictes d'homofòbia i transfòbia els denunciïn, i alhora formar els cossos policials per a una millor atenció a aquestes persones.
    L'aportació de Gaylespol ha estat molt ben valorada pel Departament pel nexe que representa amb el món GLBT des del mateix cos policial, i també pel fet que el seu president, Víctor Argelaguet, agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, és membre fundador de la European Gay Police Association, fet que permet incorporar bones pràctiques de països que tenen polítiques més avançades en aquest àmbit, com ara el Regne Unit o Holanda. Cal destacar també que Barcelona serà la seu del congrés bianual europeu sobre policia i homosexualitat l'estiu del 2008.
Trabajando...
X