Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Comunicat de premsa de la Mesa d'Entitats Memorialistes de Catalunya

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Comunicat de premsa de la Mesa d'Entitats Memorialistes de Catalunya

  Comunicat de premsa de la Mesa d'Entitats Memorialistes de Catalunya

  Les Mesa d’Entitats Memorialistes de Catalunya vol manifestar la seva satisfacció per l’aprovació del Memorial Democràtic en el Parlament de Catalunya. Després de molts anys de reivindicar el nostre dret a la pròpia història i a la reparació de les terribles conseqüències derivades del aixecament militar que desencadenà la Guerra Civil veiem com s’han establert les bases per al reconeixement de les víctimes i la reparació dels danys morals, condició indispensable per a la plena reconciliació civil que tots desitgem. Els representants del poble de Catalunya i el seu Govern han comdemnat, a més, un règim, el franquisme, que va negar i perseguir els drets més fonamentals de les persones.

  No entenem i lamentem l’abstenció del grup parlamentari de CiU. Una llei d’aquestes característiques que defensa els valors democràtics i nacionals demana el màxim consens social. L’excusa que han al·legat, una qüestió menor i formal , no justifica la seva inhibició quan, a més, s’han incorporat a la llei la gran majoria de les esmenes que van presentat.

  Finalment, volem expressar el nostre rebuig a les paraules del representant del Partit Popular meynspreant, en seu parlamentària, a les entitats memorialistes i a les víctimes del franquisme. Un partit que es defineix com a demòcrata i que no condemna la dictadura nega, a la pràctica, els valors democràtics i la llibertat de la nostra societat.
Trabajando...
X