Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Homosexuals i transsexuals represaliats pel Franquisme expliquen la seva experiència

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Homosexuals i transsexuals represaliats pel Franquisme expliquen la seva experiència

    Homosexuals i transsexuals represaliats pel Franquisme expliquen la seva experiència a Barcelona

    BARCELONA, 18 de novembre (EUROPA PRESS)

    Homosexuals i represaliats pel Franquisme van explicar ahir a Barcelona la seva experiència durant una conferència a la qual hi va assistir un centenar de persones, segons ha informat a Europa Press el portaveu de l'associació Grup d'Amics Gais (GAG), José Benito Eres.

    La conferència, titulada 'Parlen els altres represaliats i discriminats: Testimonis de l'oblit', estava convocada per l'associació GAG, federada en la Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya, i la Coordinadora de la Memòria Històrica.

    Aquesta activitat s'emmarca en el projecte 'Els altres represaliats i discriminats del franquisme: els col·lectius de lesbianes, gais transsexuals i bisexuals. 1970-1980', que té el suport de la Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya.

    A la taula rodona hi van participar transsexuals represaliats pel franquisme, com Justine Abellán o Silvia Reyes, Jordi Gisset, que de jove va rebre teràpies 'correctives' amb electroshock, el sacerdot i ex-carmelita expulsat Antonio Roig i el president de l'Associació d'Expressos socials, Antonio Ruiz, entre d'altres.

    Benito Eres es va mostrar molt satisfet pel resultat de la conferència i en va destacar la importància per ser "una de les primeres vegades" en les que es parla sobre aquesta qüestió.

    Va afirmar que busquen "una història de la reconciliació i recuperar la memòria" amb un sentit "pedagògic" i amb l'objectiu de donar a conèixer a les noves generacions el que va passar durant el Franquisme i evitar que es torni a repetir. Benito Eres va considerar aquest tipus d'activitats i el projecte "un punt de partida per a la sensibilització" i la lluita contra l'homofòbia.

    Va considerar que aquest exercici de sensibilització és molt important també de de cara a altres països, "com per exemple Polònia", i va assegurar que ara mateix veu a la Generalitat "predisposada" a col·laborar en la lluita.

    El portaveu va anunciar que el 24 de novembre realitzaran una nova conferència al Palau Robert, titulada 'De la llei de perillositat i rehabilitació social a la legalització de les associacions'.
Trabajando...
X