Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

El moviment LGTBI valencià exigeix un front comú contra qui ‘empara la violència homòfoba’

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • El moviment LGTBI valencià exigeix un front comú contra qui ‘empara la violència homòfoba’

    5ffff27841ff1.jpeg
    Imatge d'Arxiu d'una mobilització pels drets de les persones LGTBI-EFE

    L’Ajuntament de València aprova una moció contra la violència homòfoba amb el suport de tots els grups menys Vox, mentre a Alacant s’ha convocat una mobilització en protesta per una brutal agressió.

    Joan Canela@JoanCanela

    El Ple de l'Ajuntament de València aprovava aquest dijous passat una moció manifestant la seua "màxima repulsa i condemna a qualsevol manifestació racista o xenòfoba, LGTBIfòbia o intolerància en l'esport i en qualsevol altre àmbit". L’incident racista que va patir un jugador del València CF durant un recent partit contra el Cadis es troba darrere aquesta declaració, però també les pintades racistes a la seu de l’ONG Federació Unió Africana d’Espanya i els repetits desperfectes que han patit les oficines del Casal Lambda, amb tres sabotatges contra els seus panys en tan sols un mes.

    Fran Fernández: "Cal altura moral, i un front comú que pose negre sobre blanc qui defensa la paraula i qui empara la violència"



    "S'ha colat en la nostra societat, l'odi i el feixisme que legitima a determinades persones per a fer pintades a les nostres companyes antirracistes o posar silicona a les nostres portes", va declarar Fran Fernández, coordinador general de Lambda, en la seua intervenció durant el Ple. També va demanar "altura moral, i un front comú, sense fissures, que pose negre sobre blanc qui defensa la paraula i qui empara la violència". Va ser impossible, però, aprovar una declaració institucional –que requereix unanimitat de tots els grups- per la negativa de Vox a donar suport al text. El seu regidor va adduir que l’Ajuntament no és "qui ha de dir-li a la Lliga si ha de continuar investigant o no".

    Concentració a Alacant


    El posicionament del consistori valencià coincidia amb la detenció a Alacant dels presumptes agressors d’un home gai a qui van trencar el septe nasal, el pòmul i el fèmur. Els fets es remunten al passat 14 de febrer, quan una quinzena de persones van atacar tres homes a una zona de pins del Parc del Tossal d'Alacant, al crit de "maricons, vos matarem!". Dos d’ells van aconseguir fugir, però el tercer va ser acorralat, llençat a terra i colpejat amb cops de peu i un pal fins a produir-li greus ferides que van precisar una operació. La policia ha detingut tretze homes d’entre 14 i 19 anys acusats dels delictes d'odi, lesions greus i robatori amb violència i intimidació.

    https://www.publico.es/public/movime...fMOJJJyjsqJ9p0
    Archivos Adjuntos
Trabajando...
X