Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Mor un periodista a Geòrgia dies després de rebre una pallissa en la Marxa de l'Orgull

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Mor un periodista a Geòrgia dies després de rebre una pallissa en la Marxa de l'Orgull

    Georgia homofobia.jpg
    Alexander Lashkarava va ser agredit quan treballava cobrint la marxa de l'Orgull a Tbilisi

    Indignació a Geòrgia per la mort d'un periodista de 37 anys dies després de rebre una pallissa quan informava de la marxa de l'orgull LGTBIQ+.

    Alexander Lashkarava va haver de ser hospitalitzat dilluns amb múltiples contusions i fractures al cap i a la cara. Va ser víctima de l'atac de grups homòfobs que van carregar contra periodistes i activistes LGTBIQ+ abans de començar la Marxa de l'Orgull a Tbilisi.

    Com Alexander Lashkarava, més de 50 periodistes van ser blanc de la violència de grups homòfobs organitzats. Ell estava acreditat per la cadena de televisió Pirveli per seguir la marxa com a operador de càmera.

    Quan estava informant des de la cèntrica avinguda Rustaveli, un grup de persones el van envoltar i li van pegar amb violència. Lashkarava i quatre companys més van haver de ser ingressats a l'hospital per les agressions rebudes. En el seu cas, amb hematomes al cap i ferides als ulls.

    Divendres, tres dies després de rebre l'alta hospitalària, Alexander Lashkarava va morir a casa mentre dormia. La família denuncia que la mort té relació amb els cops rebuts durant l'agressió homòfoba.

    Tensió contra el col·lectiu homosexual

    Dies abans, els partits conservadors georgians i l'Església havien criticat l'organització de la Marxa de l'Orgull a Tbilisi. I el primer ministre georgià, Irakli Garibashvili, havia contribuït a tensar els ànims en dir que la Marxa de l'Orgull podria provocar una confrontació pública. Tot plegat va crear un clima de tensió que va empènyer grups homòfobs a sortir dilluns al carrer a la cacera d'activistes LGTBIQ+.

    Els organitzadors de la Marxa de l'Orgull van decidir finalment cancel·lar-la. Però això no va evitar que grups violents ataquessin periodistes i activistes als carrers de la capital de Geòrgia davant la passivitat policial.

    La mort de Lashkarava ha indignat els defensors dels drets humans a Geòrgia, que culpen les autoritats del país d'encoratjar els grups homòfobs amb missatges d'odi contra el col·lectiu homosexual. La presidenta del país ha visitat la família del periodista i ha assegurat que es tracta d'una tragèdia.

    Des de l'exterior i l'interior del país s'exigeix al govern de Geòrgia una condemna més concreta contra la violència i els discursos d'odi. Centenars de manifestants s'han concentrat aquest diumenge davant el Parlament. Demanen la dimissió del primer ministre i del ministre de l'Interior per no haver frenat els grups homòfobs i no haver sabut protegir periodistes i activistes.

    Reporters sense Fronteres també han condemnat l'atac als periodistes georgians. L'ONG acusa les autoritats de Geòrgia de passivitat davant els agressors i diu que la policia va incomplir el seu deure de protegir la població.

    A Europa es veu amb preocupació l'auge de moviments homòfobs al país i la poca contundència amb què les forces de seguretat georgiana contenen els seus moviments.

    Font: https://www.ccma.cat/324/mor-un-peri...ticia/3109440/
Trabajando...
X