Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Manifest 10 de decembre: Llei Trans*: Drets humans, sense retallades per a totis a Barcelona

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Manifest 10 de decembre: Llei Trans*: Drets humans, sense retallades per a totis a Barcelona


    contracion tran1.jpg
    Concentració a Barcelona


    l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH), la Plataforma LGTBIcat i Chrysallis Catalunya

    !Estem aquí per exigir la fí dels atacs fraudulents cap a les persones trans* i les seves famílies!
    !Estem aquí per exigir el reconeixement dels drets humans de totes les persones trans*!
    !Estem aquí per exigir que la LLei Trans i LGTBI no tingui retallades en els drets de les infàncies i adolescències Trans*¡
    !Estem aquí per exigir que aquesta llei contempli a les persones trans migrades en el centre, que deixin de estar als marges i que resti garantida la seva ciutadania de ple dret!

    I estem aquí per deixar clar que no podem consentir que acabi l’any sense l'aprovació de la Llei Trans i LGTBI , una llei que inclogui de forma irrenunciable al dret de la identitat de la nostra infància, de les persones no binàries i de les persones migrades trans.

    Avui, aquí, volem esmentar que el PSOE ha presentat unes esmenes inacceptables, que toquen el cor de l’autodeterminació de gènere de les infàncies i adolescències trans. I en conseqüència portant les persones menors de 12 a 16 anys a un suplici judicial per veure com un estat deixa el reconeixement de les seves identitats en mans desconegudes i allunyades de les seves realitats. Contradient la sentència del mateix Tribunal Constitucional del 2019, que reconeix a dia d’avui, el dret a la identitat de totes les persones, independentment de la seva edat.

    Aquestes esmenes insisteixen novament en presentar a les persones trans com a persones de dubtosa credibilitat, sospitoses de cometre frau e immadures de per vida. Unes esmenes que des-legitimen a les famílies de menors trans, eliminant el seu dret i obligació de protegir i representar als seus fills i a les seves filles i fillis. Unes esmenes que no reconeixen la nostra igualtat que és radical davant la llei i que deixen fora a les persones no binaries i migrades trans.

    Aquestes esmenes són també racistes perquè criminalitzen a les persones trans migrades. Volen que el canvi de nom i identitat depengui d’un informe que s’enviï des de els seus països, països d’on han fugit. Països, que cal recordar que ens persegueixen, ens empresonen i fins i tot ens maten entre d’altres delictes d’estat.

    Les activistes LGTBI i especialment les activistes trans portem molt anys lluitant per aquesta llei, hem dedicat anys de la nostra vida per impulsar una llei i uns drets que són imprescindibles i uns drets que ens pertanyen.

    Necessitem una llei que garanteixi les nostres igualtats inicials i radicals, davant la Llei. I que repari els més de 40 anys d’injustícies i desigualtats que portem patint les persones LGTBI i sobre tot les persones Trans. Perquè s’ha de dir clar: les persones trans, encara i a dia d’avui, som considerades ciutadania de segona per llei. Atès que no se’ns reconeix la nostra identitat per part de les lleis de l’Estat Espanyol.

    Però també necessitem una Llei que garanteixi la igualtat real i efectiva, per accedir a tots els drets en igualtat de condicions amb la resta de la ciutadania. No n’hi ha prou amb igualtat davant la llei.
    Caldrà que aquesta igualtat sigui real i efectiva, així com posar en marxa polítiques públiques que garanteixin els nostres drets i igualtats. Per això són necessàries polítiques educatives, sanitàries, administratives i culturals. Per això és necessari que hi hagin recursos per a fer possible la igualtat real.

    Necessitem una llei que reconegui la violència intragènere i atorgui els drets per tal de poder tenir els recursos suficients per a poder superar una situació tant dolorosa com aquesta.
    Cal que en els plans d’igualtat de les empreses s’incloguin a les persones LGTBI i en especial a les persones Trans.
    Cal que sabeu que tot això ens ho volen treure amb les esmenes que el PSOE ha presentat.

    I sobretot, necessitem una Llei per tots, totes i totis. Avui, diem alt i clar que la nostra Llei Trans i LGTBI no ha de deixar cap realitat, ni a cap persona al marge.

    Per això insistim en que el dret a la identitat sota el principi de l’autodeterminació no pot ser reduït ni negat per a la nostra infància i adolescència trans. Les persones adultes trans ja hem viscut més de 30 anys amb impediments per a veure reconeguda legalment la nostra identitat. Imposar a la infància trans de 14 anys un DNI que no es correspon amb la seva identitat i impedir la correcció d’aquesta dada administrativa, té un nom: menyspreu i crueltat administrativa des de l’Estat.

    Tampoc poden quedar fora el reconeixement legal de les persones no binàries i és del tot obligatori que l’Estat garanteixi el canvi registral de les persones trans migrades. Ho ha de ser amb independència de la seva situació administrativa, perquè els nostres drets no poden seguir a les mans dels països que mai no ens van garantir el reconeixement i la protecció que mereixem.

    I, per acabar, exigim la criminalització de les teràpies de reparatives i de conversió i exigim la seva sanció efectiva de la seva difusió i promoció. Aquestes falses teràpies no són més que la forma de tortura que segueix existint impunement a l’Estat i que no s'investiguen prou tot i estar prohibides administrativament. Moltes d’elles impulsades per confessions religioses i professionals que executen amb crueltat males praxis.

    Estem vivint un moment de involució social, amb l’augment dels discursos de odi, especialment contra les persones trans i el conjunt de les persones lgtbi. L’odi a les xarxes social i als mitjans de comunicació està generant un augment de les agressions al col·lectiu LGTBI, un 67% d’augment en el 2021 respecte al 2019, especialment contra les persones trans. Fet que permet veure com s’intenta retrocedir en drets conquerits, qüestionant inclús la seva existència i identitat.

    Aquesta Llei és imprescindible. Perquè es una declaració de l’estat reconeixent per fi la nostra identitat i la nostra igualtat radical, inicial, davant la llei. Perquè introdueix polítiques públiques per garantir els nostres drets i pel conjunt de persones lgtbi. Perquè la seva aprovació posaria fi a la creuada contra les persones trans i els

    discursos d’odi que, de manera impune, circulen per entorns polítics, xarxes socials i mitjans de comunicació, amb l'única finalitat de criminalitzar, humiliar i negar l'existència com a part de la diversitat humana de les identitats trans.

    Les persones que no tenim res a perdre, només ens queda lluitar. Des de aquí i avui apel·lem al President del Govern, Pedro Sánchez, perquè exerceixi lideratge en el seu propi partit i l’allunyi de les posicions oposades als drets trans i que sigui capdavanter i el porti novament al camí de ser un exemple en la defensa dels drets socials i civils. Tal com ho han estat dirigents que l’han precedit al PSOE.

    Decía Pedro Zerolo que los derechos se conquistan, se disfrutan y se defienden.
    Eso hacemos hoy: defenderlos. ✊?

    Porque estamos hablando de DDHH y eso nos incumbe a todos y todas y todes

    Doncs si no hi ha drets, el col·lectiu LGTBI+ i les persones Trans mai oblidarem el patiment causat, les traves i els insults, l’augment de l’odi produït per una batalla partidista sense sentit amb les nostres vides en joc.

    AVUI, AQUI, LI DIEM A TOTES AQUELLES PERSONES QUE NO RECOLZEN ELS NOSTRES DRETS SENSE RETALLADES, QUE DES DE EL COL·LECTIU LGTBI+ MAI NO HO OBLIDAREM.

    DRETS HUMANS PER A LES INFÀNCIES I ADOLESCENCIES EN AQUESTA LLEI
    DRETS HUMANS PER A LES PERSONES NO BINÀRIES DRETS HUMANS PER A LES PERSONES MIGRANS TRANS
    DRETS HUMANS CONTRA LA TORTURA DE LES TERÀPIES DE CONVERSIÓ
    LLEI TRANS: DRETS HUMANS, SENSE RETALLADES, PER TOTS, PER A TOTES I PER A TOTIS
    Editado por última vez por José Benito; https://www.amicsgais.org/forums/member/3-josé-benito en 11 de December, , 23:11:26.
Trabajando...
X