Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Manifest De La Mesa De Catalunya De Les Entitats Memorialistas

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Manifest De La Mesa De Catalunya De Les Entitats Memorialistas

  MANIFEST DE LA MESA DE CATALUNYA DE LES ENTITATS MEMORIALISTAS


  La Mesa de Catalunya d'Entitats Memorialistas, després de la publicació de la “Llei 52/07 de 26 de desembre de la Memòria Històrica”, entén que aquesta polèmica llei no ha recollit els punts fonamentals que havíem proposat des del punt de vista de les normes internacionals, els drets humans i la pròpia legislació espanyola, tals com: la condemna de l'aixecament militar contra la Republica legalment constituïda; la il·legalització de la dictadura feixista del General Franc; la nul·litat de les sentències dictades pels tribunals repressius; la reparació adequada a totes les mates de la repressió franquista; etc. pel motiu de la qual som especialment critico amb la mateixa. Això no obsta perquè aquesta Plataforma, amb visió de futur, consideri la anomenada Llei de la Memòria Històrica, com punt de partida i en conseqüència ens esforcem a continuar lluitant per a aconseguir els tres puntales de la nostra reivindicació: la Veritat, la Justícia, i la Reparació, per a tots aquells que van donar la seva vida i el millor de la seva joventut en la defensa dels principis democràtics i els valors de la Segona Republica.
  Per tant, proposem:
  • Donar suport totes les iniciatives que sorgeixin de les entitats i/o associacions, a fi de recuperar la Memòria Històrica Democràtica, sensibilitzant a la societat per a exercir el seu dret a saber la veritat de la recent Història del seu país; conèixer els valors pels quals van lluitar els seus progenitors; honrar a les mates del terrorisme feixista, com ho han fet els països del nostre entorn; recuperar els béns que li van ser confiscats injustament; dignificar les nostres ciutats, pobles i llogarets, retirant de les seves places i carrers els símbols franquistes; retornar als legítims representants de les nacionalitats històriques els documents que li van ser robats pels vencedors de la contesa civil (incivil); i qualsevol altra activitat relacionada amb el tema que tractem
  • La formació d'un seminari en el marc del Col·legi d'Advocats de Barcelona (superant l'etapa de debat polític durant la tramitació de la Llei), amb l'objectiu concret de realitzar un estudi tècnic-jurídic de la Llei 52/07 de 26 de desembre; incorporant al mateix a especialistes en D. Internacional, en D. Penal, en D. Constitucional, en D. Administratiu, i d'aquesta forma poder oferir un assessorament complet a jutges, fiscals, forenses, antropòlegs, advocats, mates i familiars, de manera que puguin procedir i realitzar les accions legals oportunes davant els tribunals de justícia espanyols i internacionals.
  • Col·laborar tècnicament amb totes aquelles activitats que tinguin com objectiu fonamental la recuperació de la memòria: dels assassinats i enterrats en fosses comunes; dels immolats per la llibertat i per la Republica; dels guerrillers que van continuar lluitant per aquests valors; dels militars que van defensar i van ser fidels a la Republica; dels quals van sofrir anys de presó per defensar les seves idees; dels obrers, cures, advocats, membres de la judicatura, intel·lectuals, estudiantes i ciutadans que per la seva orientació sexual i de gènere, que van lluitar contra la dictadura franquista i van reivindicar els drets humans en difícils circumstància. Per la brutal repressió; de tots aquells que van sofrir d'alguna forma qualsevol tipus de coacció, judici i persecució per defensar els ideals democràtics; dels immolats en els camps d'exterminis nazi.
  • Fomentar la unitat del moviment memorialista a nivell estatal, de manera que actuem de forma coordinada davant l'administració i davant els tribunals.
  • Aconseguir la justa representació de la Mesa de Catalunya, pels meritos arribats a en la seva lluita i sensibilització de la societat catalana, en el Memorial Democratic.


  Per la Taula de Catalunya de la Memòria Històrica
Trabajando...
X