Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Un pregó reivindicatiu i inclusiu dona el tret de sortida de les festes de Gràcia

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Un pregó reivindicatiu i inclusiu dona el tret de sortida de les festes de Gràcia


    prego gracia.jpg
    Andrea Porta desplega la bandera de l’Europa mentre Àlex Cano s’adreça als graciencs, ahir a la tarda ORIOL DURAN.

    D. Brugué - Barcelona

    Hi ha tradicions que no fallen any rere any i les festes del barri de Gràcia són una de les importants en l’estiu barceloní. I com, tota tradició, també tenen les seves pròpies tradicions. Una és xiular els representants municipals que assisteixen a la lectura del pregó. A Xavier Trias, Ada Colau i Jaume Collboni ja els va passar en edicions anteriors i potser per això l’alcalde actual no va aparèixer. En el seu lloc hi va enviar Laia Bonet com a primera tinenta d’alcalde i regidora del districte. No va servir per a res, perquè Bonet va patir el mateix destí. Xiulets i crits d’“independència”.

    Però, un cop superat aquest ritual, es va donar pas als autèntics protagonistes: els pregoners. Enguany l’obertura de la festa ha anat a càrrec d’Andrea Porta, excapitana de l’equip femení del CE Europa, i Àlex Cano, l’actual capità de l’equip masculí. Actuaven de representants de les dues seccions d’un club que, segons van recordar, és el primer del país que inclou en els seus estatuts el rebuig al racisme, l’homofòbia, l’assetjament escolar i el masclisme. I és que justament un dels eixos sobre els quals va pivotar el pregó de Porta i Cano –presentat com una conversa entre ells– és la crida a la inclusió. Això sense deixar de banda un aspecte reivindicatiu, que també hi va ser en diversos aspectes. Des de la igualtat, el feminisme, el fet de viure la festa en català, la pertinença a l’Europa i l’acolliment de la Vila de Gràcia. “Un any més, també diem prou a les violències masclistes i LGTB-fòbiques”, va expressar Porta. Però el seu va ser un discurs que tampoc va passar per alt la pèrdua del sentit de les festes de Gràcia. Els seus més de 20 carrers guarnits són espectaculars i atrauen milers de visitants al barri durant la setmana de festa. Per això el capità de l’Europa no es va estar de mencionar les reivindicacions veïnals davant l’allau de turistes. Per això va parlar de recuperar l’esperit de la festa major.

    Amb la lectura del pregó es dona, doncs, el tret de sortida d’unes festes amb els carrers d’actors principals. Però fins ben entrada la nit encara hi havia molts veïns que donaven els darrers retocs als seus muntatges, que avui ja s’obren al públic.

    Font: https://www.elpuntavui.cat/societat/...de-gracia.html
Trabajando...
X