Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Detenen un veí de Lloret de Mar per proferir amenaces i tenir un discurs d'odi racista i homòfob a les xarxes socials

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Detenen un veí de Lloret de Mar per proferir amenaces i tenir un discurs d'odi racista i homòfob a les xarxes socials

    ​​​
    Instava a atacar col·lectius ètnics, ideològics i LGTBIQ+ i publicava manuals per fabricar armes amb tecnologia 3D

    ACN Barcelona - Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Lloret de Mar (La Selva) per un delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, un lleu de furt i un de tinença il·lícita d'armes. L'home mostrava armes de foc en continguts difosos a Internet, i publicava instruccions per fabricar-les amb tecnologia d'impressió en tres dimensions per atacar col·lectius ètnics, ideològics o LGTBIQ+. L'arrest va tenir lloc el 4 de setembre, tot i que la investigació es va iniciar l'any 2022. Els fets s'haurien produït els anys 2021, 2022 i 2023, quan membres del consistori van denunciar la sostracció d'un cartell de la regidoria d'Igualtat i l'aparició d'un vídeo a les xarxes socials amb contingut que podria ser amenaçant.

    Durant la investigació, els agents van identificar l'autor dels fets, el qual emprava diversos perfils diferents per no ser descobert. Des d'aquests transmetia un discurs d'odi i amenaçant de motivacions LGTBIfòbica, racista i ideològica.

    A l'entrada i escorcoll al seu domicili es van localitzar una arma llarga tipus carrabina amb la seva munició, textos i escrits de caire ultradretà, una impressora en tres dimensions, la placa sostreta a la regidoria d'Igualtat i diversa simbologia del període de dictadura franquista com ara banderes, adhesius, cartells i pancartes.

    Segons la policia, el detingut té habilitats i coneixements necessaris, així com fàcil accés a material per poder fabricar armes amb disposició de fer foc usant tecnologia 3D.

    La investigació continua oberta i no es descarta obtenir noves proves o indicis un cop s'analitzin tots els objectes recuperats a l'interior del domicili, així com de l'anàlisi dels textos i escrits sobre els quals fonamentava la seva activitat delictiva.

    El detingut, de 26 anys, va passar a disposició judicial al jutjat de Blanes número 2 el 5 de setembre.

    Font:
    https://www.ccma.cat/324/detenen-un-...ticia/3248767/
Trabajando...
X