Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Collboni vol fer de Barcelona “la ciutat més LGTBI-friendly del món”

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Collboni vol fer de Barcelona “la ciutat més LGTBI-friendly del món”


    balcon.jpg
    Collboni demana al comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI un esforç extra per protegir els drets dels infants i joves de la ciutat. Foto: Arxiu

    L’alcalde de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, va enviar el passat mes d’octubre una carta al comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI, Javier Rodríguez, en què li demana un esforç extra per protegir els drets dels infants i joves de la ciutat.

    La missiva, que s’ha fet pública a través del web del consistori, assenyala que la ciutat ha de ser capaç de “garantir l’avenç” de tots els col·lectius, i per això cal protegir “les persones perquè es puguin desenvolupar lliurement i plenament”.

    Així mateix, Collboni, que posa en valor “l’empenta i el compromís” de Rodríguez, afirma que aquesta protecció s’hauria de materialitzar “des dels primers moments de la vida” de la ciutadania barcelonina. “La infantesa és l’etapa fonamental per lluitar contra les desigualtats i suposa una prioritat estratègica”, diu, per afegir que cal “augmentar la solidaritat intergeneracional perquè la gent jove tingui bones feines i un habitatge assequible i pugui formar la família que vulgui”. “Vull que lluitis per fer de Barcelona la ciutat més LGTBI-friendly del món”, sentencia l’alcalde.


    Quatre peticions


    Per aconseguir els objectius esmentats, l’alcalde de la ciutat, en primer lloc, convida el comissionat a “eliminar la pobresa infantil” ampliant la xarxa d’equipaments i serveis a la infància, enfortint els sistemes de beques i ajuts a les famílies, impulsant programes de lliure educació a tots els territoris, augmentant els espais de jocs infantils totalment accessibles i posant en marxa un pla de lluita contra l’assetjament escolar.

    En segon lloc, Collboni commina Rodríguez a promocionar mesures per facilitar l’emancipació juvenil, dissenyar un pla d’accés a l’habitatge per a gent jove, enfortir la formació professional i reduir el cost de l’accés a la mobilitat, la cultura i l’esport.

    En tercer lloc, l’alcalde demana impulsar la salut mental a l’adolescència. Per fer-ho, considera necessari ampliar el nombre de professionals de la psicologia i l’educació socials.

    Finalment, Collboni demana a Rodríguez que defensi els drets de les persones LGTBI. Per aconseguir-ho ,Rodríguez haurà de treballar en un pla que defensi la diversitat sexual i de gènere. A més, convida el comissionat a potenciar el Centre LGTBI de Barcelona i donar suport a les associacions del col·lectiu.

    Font: https://liniaxarxa.cat/noticies/coll...-friendly-mon/

    Twit; Javier Rodriguez, Conissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI

    L’Alcalde @jaumecollboni m’ha fet arribar una carta on reflecteix els reptes que tenim en les polítiques d’infancia, adolescència, joventut i LGTBI a Barcelona.

    La podeu consultar aquí: https://ajuntament.barcelona.cat/ca/accio-de-govern/cartes-objectius/javier-rodriguez
Trabajando...
X