Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Satisfacción por la aprobación de la reforma del código civil catalán

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Satisfacción por la aprobación de la reforma del código civil catalán

    (En castellano al final)
    NOTA DE PREMSA


    Unanimitat de tots els grups parlamentaris a favor de la igualtat de drets de les parelles lesbianes


    La Coordinadora Gai-Lesbiana manifesta la seva gran satisfacció per l’aprovació de la reforma del Codi Civil de Catalunya


    S’elimina l’últim obstacle per a la plena igualtat legal

    La Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya manifesta la seva gran satisfacció per l’aprovació de la reforma del Codi Civil català que fins a ara podia interpretar-se de tal manera que els responsables d’alguns registres civils impedien que el fill fruit d’una inseminació artificial pogués ser registrat com fill a la vegada d’una parella de dones lesbianes.
    A partir d’ara queda definitivament aclarit aquest aspecte i s’elimina l’últim obstacle per a la plena igualtat legal pel que fa a les parelles heterosexuals, per als qui el tràmit d’inscripció d’un fill per part de l’altre cònjuge ha estat sempre automàtic.
    Antonio Guirado, secretari general de la CGL , ha assistit aquest matí a la sessió del plenari del Parlament, que ha aprovat la modificació a través d’una disposició inclosa en el Llibre Quart del Codi Civil català, des de la tribuna de convidats acompanyant a Elisabeth Vendrell, presidenta de l’Associació de Famílies Lesbianes i Gais, i Gemma Sánchez de l’associació ACORD.
    Antonio Guirado manifesta: “Estem molt satisfets perquè amb aquesta modificació les parelles lesbianes aconsegueixen la plena igualtat legal però sobretot perquè els seus fills, que fins a ara podien quedar en situació d’indefensió, obtenen la mateixa protecció legal. Felicitem a la Conselleria de Justícia per la unanimitat aconseguida en el Parlament i reconeixem a tots els grups parlamentaris el seu vot a favor, a pesar de la reticència inicial d’algun d’ells. Amb aquesta modificació les parelles de dones lesbianes obtenen a Catalunya un dret del que es gaudia en la resta de l’estat i que a Catalunya els responsables d’alguns registres civils no permetien. A partir d’avui aquesta última discriminació queda abolida.”
    -----------------------------------------------------------------------------------
    Barcelona, 18 de juny de 2008

    Gabinet de Mitjans de comunicació


    NOTA DE PRENSA



    Unanimidad de todos los grupos parlamentarios


    La Coordinadora Gai-Lesbiana manifiesta su gran satisfacción por la aprobación de la reforma del Código Civil de Cataluña


    Se elimina el último obstáculo para la plena igualdad legal

    La Coordinadora Gai-Lesbiana de Cataluña manifiesta su gran satisfacción por la aprobación de la reforma del Código Civil catalán que hasta ahora podía interpretarse de tal manera que los responsables de algunos registros civiles impedían que el hijo fruto de una inseminación artificial pudiera ser registrado como hijos de una pareja de mujeres lesbianas.
    A partir de ahora queda definitivamente aclarado este aspecto y se elimina el último obstáculo para la plena igualdad legal con respecto a las parejas heterosexuales, para quienes el trámite de inscripción de un hijo por parte del otro cónyuge ha sido siempre automático.
    Antonio Guirado, secretario general de la CGL , ha asistido esta mañana a la sesión del plenario del Parlament, que ha aprobado la modificación a través de una disposición incluida en el Libro Cuarto del Código Civil catalán, desde la tribuna de invitados acompañando a Elisabeth Vendrell, presidenta de la Asociació de Famílies Lesbianes i Gais, y a Gemma Sánchez de la asociación ACORD.

    Antonio Guirado manifiesta: “Estamos muy satisfechos porque con esta modificación las parejas lesbianas consiguen la plena igualdad legal pero sobre todo porque sus hijos, que hasta ahora podían quedar en situación de indefensión, obtienen la misma protección legal. Felicitamos a la Conselleria de Justícia por la unanimidad conseguida en el Parlamento y reconocemos a todos los grupos parlamentarios su voto a favor, a pesar de la reticencia inicial de alguno de ellos. Con esta modificación las parejas de mujeres lesbianas obtienen en Cataluña un derecho del que se disfrutaba en el resto del estado y que en Cataluña los responsables de algunos registros civiles no permitían. A partir de hoy esta última discriminación queda abolida.”
    Barcelona, 18 de junio de 2008
    Gabinete de Medios de Comunicación

  • #2
    Sense cap mena de dubte es un molt bona notícia.

    Petonets,
    Marta Salvans

    Comentario

    Trabajando...
    X