Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Psc.manifest Dia Internacional De L'orgull De Lesbianes, Gais, Transsexuals I Bisexua

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Psc.manifest Dia Internacional De L'orgull De Lesbianes, Gais, Transsexuals I Bisexua

  MANIFEST DIA INTERNACIONAL DE L'ORGULL DE LESBIANES, GAIS, TRANSSEXUALS I BISEXUALS
  28 DE JUNY DE 2008

  Aquest 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull Lèsbic, Gai, Transsexual i Bisexual (LGTB), el PSC vol tornar a expressar el seu renovat compromís amb els drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals a Catalunya i a la resta del món


  MANIFEST DIA INTERNACIONAL DE L´ORGULL DE LESBIANES, GAIS, TRANSSEXUALS I BISEXUALS 28 DE JUNY DE 2008

  Aquest 28 de juny, Dia Internacional de l´Orgull Lèsbic, Gai, Transsexual i Bisexual (LGTB), el PSC vol tornar a expressar el seu renovat compromís amb els drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals a Catalunya i a la resta del món. El cents de milers de ciutadanes i ciutadans que sortiran a manifestar-se i celebrar l´Orgull 2008 aquests dies han estat protagonistes dels canvis que han fet de Catalunya i d´Espanya un país més decent. Malgrat aquests històrics avenços, encara cal seguir treballant per l´educació en la igualtat i per a la convivència.

  El PSC vol contribuir a aquest objectiu a través dels compromisos adquirits en el seu programa electoral. Així, a través d´una educació per a la ciutadania que promogui una formació en valors i drets humans que respecti la diversitat i les diverses formes de família. Impulsant polítiques d´integració i de lluita contra l´exclusió perquè cap realitat social quedi fora del benestar i del progrés. Apostant pel reconeixement i reparació per a totes les persones perseguides durant la dictadura franquista, també per causa de la seva orientació sexual i identitat de gènere. Protegint el dret a la salut de les persones que viuen amb VIH, procurant la fi de l´estigma i l´impuls de polítiques de prevenció com a millor estratègia per aturar l´extensió d´una pandèmia que ens afecta a tots i a totes. Tanmateix, seguirem lluitant contra la discriminació per qualsevol circumstància personal o social i per l´assoliment de la igualtat social. Aquest és un dels objectius de la Llei Integral d´Igualtat de Tracte i contra la Discriminació que impulsarà mesures concretes per a combatre l´homofòbia, la transfòbia, els masclisme, el racisme, la xenofòbia...

  També volem remarcar els avanços que s´han produït a Catalunya a les recents modificacions en el Codi Civil Català que ha permès eliminar les desigualtats que patien les parelles lesbianes amb fills per inseminació d´una d´elles. Reconeixem particularment a les dones lesbianes, víctimes d´una discriminació múltiple. Les dones i els homes socialistes apostem per la superació d´aquesta discriminació estretament relacionada amb l´homofòbia, la transfòbia i el masclisme. Per això recolzem la visibilitat de les lesbianes com a millor instrument de reivindicació i expressió en la vida quotidiana. Som conscients de la importància de la visibilitat de totes les dones, i en concret de les lesbianes.

  Recordem també que les dones i els homes transsexuals han aconseguit conquerir el seu dret a la identitat de gènere i al procés de reassignació l´anterior Legislatura, en compliment dels nostres compromisos electorals. També hem treballat per posar fi a la seva situació de discriminació laboral i social. Seguirem al seu costat per tal de millorar progressivament la seva qualitat de vida i la seva plena integració.

  El PSC recolza la iniciativa de la Internacional d´Associacions LGTB, ILGA (de la què és membre el Programa GLTB de la Generalitat de Catalunya), de proclamar el 17 de maig com a Dia Mundial contra l´Homofòbia i la Transfòbia i impulsarà el reconeixement internacional d´aquest dia. En la mateixa mesura, denunciem que encara més de 80 països a tot el món condemnen les relacions entre persones del mateix sexe o impedeixen el dret a la identitat de gènere, dels quals 8 ho fan amb la pena de mort (Aràbia Saudí, Afganistan, Iran, Mauritània, Pakistan, Sudan, Iemen, i Nigèria), cosa que suposa una clara violació dels drets humans de les persones lgtb que requereix d´una important resposta internacional. Volem que Catalunya i Espanya siguin un referent internacional d´esperança i d´igualtat que recolzi la legítima reivindicació del moviment LGTB internacional, fent de la nostra cooperació internacional, la nostra presència en organismes multilaterals i l´actuació de la representació diplomàtica del nostre país instruments al servei d´aquesta fita de solidaritat global.

  Volem novament reconèixer la tasca que desenvolupen les organitzacions de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, el compromís i l´activisme dels quals ha permès que Catalunya i Espanya hagin passat d´ésser una societat tancada, plena de silencis i de por, a ser un país orgullós de si mateix i modern. Agraïm el permanent recolzament de moltes d´aquestes organitzacions i seguirem treballant per assolir objectius comuns mitjançant la posada en marxa de polítiques de progrés.

  El PSC fa una crida a totes les seves dones i homes militants i simpatitzants, i a tota la ciutadania a participar activament en els actes i manifestacions que amb motiu de l´Orgull LGTB tindran lloc als diferents Municipis de Catalunya.
  Barcelona, 28 de juny de 2008.
Trabajando...
X