Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Nota de premsa del Síndic de Greuges de Sabadell (Josep Escartín)

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Nota de premsa del Síndic de Greuges de Sabadell (Josep Escartín)

    NOTA DE PREMSA



    Considera que la Comissió de la Convivència ha donat molts bons resultats


    i que convindria ampliar-la per a casos de discriminació sexual


    El Síndic Municipal recomana a l’Ajuntament la realització d’un protocol per lluitar contra l’homofòbia

    El Síndic Municipal de Greuges de Sabadell, Josep Escartín, ha recomanat a l’Ajuntament de Sabadell la realització, dins del marc de la Comissió de la Convivència, d’un protocol d’actuació per a casos de discriminació relacionats amb l’orientació sexual de les persones. Aquest protocol, que aniria en línia del ja existent a Sabadell en matèria de violència d’extrema dreta i de bandes llatines, buscaria solucions coordinades, ràpides i eficaces per a aquests tipus de problemàtiques, protegint així a la part més dèbil i oferint-li una protecció addicional als canals habituals.

    El Síndic Municipal considera que aquest protocol s’hauria d’emmarcar en l’existent Comissió de la Convivència que, sota la seva opinió, “ha donat molts bons resultats en l’aplicació d’un protocol transversal d’atenció a les víctimes de la violència d’extrema dreta i de bandes llatines des de fa 4 anys”. Escartín considera que, tal com va fer palès a la Memòria 2007, presentada al Ple i a la ciutadania el passat mes de març, seria interessant “obrir les mires d’aquesta Comissió per tal d’abordar altres problemàtiques que tinguin com a nexe comú la convivència, la violència, la intolerància, l’homofòbia i la xenofòbia”.

    La recomanació del Síndic Municipal recorda que, tot i que els Ajuntaments, “malauradament” tenen competències limitades en els àmbits d’aplicació d’aquesta resolució, aquests haurien d’intervenir en aquests casos per garantir una ràpida solució al problema. En aquest sentit, Escartín afirma que “ningú millor que els Ajuntaments, per la seva condició de proximitat, saben o poden saber què és el que passa als seus municipis i gestionar les solucions d’una forma ràpida i eficaç”.

    La recomanació cita també resolucions d’altres Institucions com el Parlament Europeu o el propi Estatut d’Autonomia de Catalunya que insten les d’Administracions a lluitar contra la discriminació homòfoba. El Parlament Europeu va instar als Estats membres i a la Comissió a “intensificar la lluita contra l’homofòbia mitjançant mètodes educatius (...) així com mitjans administratius, judicials i legislatius”. Tanmateix, l’article 40 del nou Estatut d’Autonomia de Catalunya diu que “els poders públics han de promoure la igualtat de totes les persones amb independència de l’origen, la nacionalitat, el sexe, la raça, la religió, la condició social o l’orientació sexual, i també han de promoure l’eradicació del racisme, de l’antisemitisme, de la xenofòbia i de qualsevol altre expressió que atempti contra la igualtat i la dignitat de les persones”.

    El protocol que el Síndic Municipal de Greuges recomana aplicar a l’Ajuntament de Sabadell inclouria assessorament jurídic i atenció psicològica d’urgència per a les víctimes, facilitació per a l’acusació particular de la víctima al procediment judicial penal obert i protecció global per a la víctima i testimonis durant el procediment, entre d’altres mesures. Aquest protocol està definit pels següents trets:
    1. Existència d’una víctima producte d’una agressió (en el sentit ampli de la paraula).
    2. L’Ajuntament, a través de la Comissió de la Convivència, es posa en contacte amb la víctima i li ofereix assessorament jurídic i atenció psicològica d’urgència.
    3. La Comissió de la Convivència facilita l’acusació particular de la víctima al procediment judicial penal obert.
    4. A més, l’Ajuntament ofereix protecció a la víctima i testimonis durant el procediment; i, si escau, teràpia psicològica per neutralitzar els efectes o possibles seqüeles en la víctima.

    Sabadell, 14 d’octubre de 2008
Trabajando...
X