Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Dues policies locals de Sitges denuncien assetjament laboral per ser lesbianes

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Dues policies locals de Sitges denuncien assetjament laboral per ser lesbianes

    Dues policies locals de Sitges denuncien assetjament laboral per ser lesbianes

    Les agents, que estan casades, asseguren que el regidor de Seguretat i el cap de la policia els han impedit conciliar la seva vida familiar, canviant-les de torn i de grup per evitar que coincidissin en vacances i festius

    Dues agents de la policia local de Sitges, la població considerada com la meca catalana de l'homosexualitat, han denunciat aquest dijous que el regidor de Seguretat i el cap de la policia les sotmeten a assetjament laboral per ser lesbianes, ja que no els deixen conciliar la seva vida familiar.
    En roda de premsa a Barcelona, Iolanda Ruiz, una de les dues agents, ha explicat que els seus problemes van començar el 2007, amb l'arribada de l'actual cap de la policia, que les va separar i les va canviar de grup i fins i tot va aconseguir quadrar l'organigrama de festius perquè no poguessin coincidir ni en vacances ni en cap festiu de 2008.
    Ruiz, que compta amb l'assessorament legal del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), ha explicat que fins aleshores havien pogut conciliar perfectament la seva vida laboral i professional, com passa amb les altres parelles -totes heterosexuals- que integren la plantilla de la policia local de Sitges, formada per 70 persones.
    Escrits homòfobs
    Les dues dones tenien una relació correcta amb l'anterior cap de la policia local, a qui van denunciar poc abans del seu relleu que uns companys els havien deixat a les seves taquilles uns escrits homòfobs ofensius.
    L'anterior cap de la policia local es va comprometre amb elles a investigar els fets i, en ser substituït, va deixar un escrit per al seu successor en el qual li relatava la denúncia i li demanava que la investigués, ja que considerava que era un fet greu.
    Segons Iolanda Ruiz, l'actual cap de la policia local no només no va investigar els fets, sinó que va optar per separar-les i a més va aconseguir una difícil quadratura del cercle ja que, el 2008, va aconseguir que les dues agents, que estan casades, no coincidissin cap dia lliure, ni per vacances ni en cap festiu.
    Intervenció del sindicat
    Les dones van portar el cas al Sindicat de Policies, que va concertar una entrevista per al passat 4 de juny amb l'alcalde de la localitat, que va servir perquè el primer regidor els assegurés que parlaria amb el regidor de seguretat i amb el cap de la policia perquè els permetessin conciliar la seva vida familiar i laboral.
    No obstant això, tant el portaveu de l'SPC, David José, com la pròpia Iolanda Ruiz, han lamentat avui que des d'aleshores -i ja han transcorregut deu mesos-, segueixen amb la mateixa situació i el regidor de seguretat, Antoni Caballero, el cap de la policia local i la directora de serveis els donen allargues.
    La demanda
    Per això, han presentat una demanda al jutjat contenciós administratiu, per demanar que se'ls apliqui la llei de conciliació laboral, i una denúncia penal en la qual acusen el regidor, el cap de la policia i la directora de serveis de vulnerar els drets fonamentals dels treballadors, amb l'agreujant de discriminació per raó d'orientació sexual.
    En un primer moment, la defensa i la fiscalia han demanat l'arxiu de la causa, ja que addueixen falta de proves, encara que el lletrat que assisteix les dues agents, Javier Peiró, ha afirmat que existeix un informe elaborat pel departament de recursos humans del consistori que demostra que tenen dret a poder conciliar la seva vida laboral i familiar.
    Això no obstant, Ruiz ha assegurat que aquest informe està amagat en algun calaix municipal, ja que, segons la seva versió, el regidor de seguretat està obligant els seus subordinats a actuar amb el màxim secretisme.

    Discriminació per ser dona
    Es dóna el cas que, aquest any, el cap de la policia local, a l'hora de planificar l'organigrama i els torns, ha designat en primer lloc tots els agents masculins i després ha posat en una casella separada totes les dones, sota l'epígraf "suport femení", quan la seva condició professional és igual a la dels seus companys.

  • #2
    apoyo a las dos policías

    Apoyo y doy todo mi cariño a las dos agentes, no puede ser que un concejal y un jefe de policía que tienen una mentalidad muy cerrada en una ciudad abiertamente gay como Sitges, les haya hecho esta tan mala jugada.

    Os apoyo y os quiero!!! QUE SEPAIS QUE NO ESTAIS SOLAS!!!

    Un besazo para las dos!!!
    Editado por última vez por pabloa65; https://www.amicsgais.org/forums/member/1754-pabloa65 en 3 de April, , 14:46:00.

    Comentario

    Trabajando...
    X