Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

N.premsa.Conferència Síndic de Greuges del Pais Basc

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • N.premsa.Conferència Síndic de Greuges del Pais Basc

  Barcelona 15.05.08

  A TOTS ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ

  CONFERÈNCIA DEL SINDIC DE GREUGES DEL PAIS BASC AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL CONTRA L'HOMOFÒBIA

  Dissabte 16 de maig, 17 h
  Seu del districte de Sant Andreu
  Plaça Orfila, 1. Barcelona.
  Telèfon de Contacte:620.550.768

  Amb motiu del dia Internacional Contra l'Homofòbia el Síndic de Greuges del País Basc, Iñigo Lamarca Iturbe, parlarà a Barcelona sobre, La cara oculta de l'homofòbia, L'acte, ha estat organitzat pel Grup d'Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG) amb la col.laboració del districte de Sant Andreu. En finalitzar la conferència es penjarà la bandera de l'arc de Sant Martí a la seu del districte de Sant Andreu com a símbol de solidaritat cap a les lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals que són perseguits i fins i tot castigats amb la pena de mort a tot el món. Convé recordar que a 86 països la l'homosexualitat es perseguida, i a 7 països encara es condemna amb la pena de mort.


  En declaracions anteriors, l'Ararteko del País Basc, Iñigo Lamarca, ha afirmat:
  "L'orientació sexoafectiva homosexual ha estat durant segles objecte d'una fortísima i cruel persecució i exclusió. Les persones homosexuals, lesbianes i gais, així com les transsexuals, han estat estigmatitzades, assassinades, condemnades a la presó, a l'infern o als psiquiàtrics com a conseqüència de l'odi, el rebuig i la fòbia que el poder ha anat alimentant contínuament contra elles. Afortunadament en la major part de les democràcies -no encara en els règims totalitaris o en països que estan sortint d'ells - les coses han canviat substancialment, però encara no hem arribat a l'escenari democràticament desitjable en el qual la dignitat, la llibertat i la igualtat per a aquestes persones estiguin degudament protegides. L'homofòbia té moltes cares ocultes i el 17 de maig, dia internacional contra l'homofòbia, hem de fer caure el vel que les oculta per fer-les desaparèixer amb el poderós feix de llum dels drets humans"

  Per la seva banda, Gemma Mumbrú, regidora de l'ajuntament de Barcelona, districte de Sant Andreu, ha afirmat: "Pel Districte de Sant Andreu és un orgull fer aquest acte que suposa visualitzar una de les xacres més dures que pateix la nostre societat: la violéncia vers persones, en aquest cas, contra el col.lectiu LGTB. Com a persona d'esquerres i com a Regidora de l'Ajuntament de Barcelona, estic compromesa en aquests temes tal i com vàrem recollir al Pla d'Actuació Municipal. Per aquest motiu, Sant Andreu va ser el primer Districte en posar la bandera de l'arc de Sant Martí a la seva balconada per la Diada Contra l'Homofòbia de l'any passat i, enguany, amb més temps i preparació, acollim un acte molt més elaborat per part del grup d'Amics Gais al quals vull agrair la seva tasca continuada durant tot l'any. "  Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (G.A.G.)
  Tel: 620.550.768
  Fax:93.298.06.18
  http://www.amicsgais.orgTrabajando...
X